Παραίτηση Παπαδημόπουλου ζητά ο Κων. Αγοραστός

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:28
Στη διασταύρωση Μανδηλαρά και Ασκληπιού ίσως χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι Αγοραστού – Παπαδημόπουλου… Στη διασταύρωση Μανδηλαρά και Ασκληπιού ίσως χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι Αγοραστού – Παπαδημόπουλου…

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα με τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο ανέκυψε χθες.

Με δήλωσή του στην «Ε» αργά το βράδυ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός ζήτησε την παραίτησή του. Είχε προηγηθεί νωρίτερα το μεσημέρι επεισόδιο σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας με πρωταγωνιστή τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος διαπληκτίστηκε με αλλοδαπούς εργάτες που δούλευαν σε έργα του δήμου, χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, ο οποίος έγινε μάρτυρας της πρωτοφανούς σκηνής. Αρκετοί από τους αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν αγανακτισμένοι την «Ε», όπως επίσης και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ έκαναν σχόλια επικριτικά και αποδοκιμαστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Μανδηλαρά, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη έργα του δήμου. Την ώρα εκείνη εργαζόταν συνεργείο στο οποίο μετείχαν και αλλοδαποί εργάτες.

Αυτόπτες μάρτυρες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να περάσει με το αυτοκίνητό του για να σταθμεύσει. Του είπαν ότι απαγορεύεται και του συνέστησαν να απομακρυνθεί. Εκείνος όμως επιτέθηκε φραστικά κατά των εργατών με υβριστικές και ρατσιστικές εκφράσεις, του τύπου “να φύγετε Αλβανοί, να πάτε στη χώρα σας”.

Περαστικοί προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση και απευθυνόμενοι προς τον αντιπεριφερειάρχη τού είπαν ότι “δεν είναι σωστό να απευθύνεστε με τέτοιον τρόπο κατά των εργατών”. Αντί όμως τα πνεύματα να ηρεμήσουν, η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο με τον αντιπεριφερειάρχη να επιτίθεται λεκτικά κατά των πολιτών, αποκαλώντας τους και αυτούς Αλβανούς και χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του “Ελλην Ορθόδοξο”».

* Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Παπαδημόπουλο, ο οποίος δίνει τη δική του εκδοχή υποστηρίζοντας ότι «εκεί υπήρχε ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να κάνει στην άκρη και είπα: “τραβήξτε λίγο το αυτοκίνητο για να περάσω επειδή μένω εκεί”. Ρώτησα ποιος είναι εδώ οδηγός και μου λέει ένας, “εγώ”, του λέω “άντε παρ’ το”, μετά λέει “δεν είμαι εγώ”, και ρώτησα ξανά ποιος είναι ο οδηγός γιατί θέλω να περάσω. Σιγά το επεισόδιο». Στην ερώτηση αν χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις κατά των αλλοδαπών, ο ίδιος υποστήριξε ότι «βγήκε ένας δικός μας, o οποίος έλεγε διάφορα επειδή ήξερε το αξίωμά μου. Είχε βγει από ένα τσιπουράδικο, του λέω άκουσες τίποτα; Και έλεγε διάφορα. Κάνουν το σχοινάκι… τριχιά».

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

Η αντίδραση όμως του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήταν αστραπιαία και κατηγορηματική, όταν ρωτήθηκε από την «Ε»: «Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η παραίτηση του κ. Παπαδημόπουλου είναι μονόδρομος», μας είπε χθες το βράδυ.

Ο κ. Αγοραστός που βρισκόταν στην Αγιά για τις εορταστικές εκδηλώσεις, είχε πληροφορηθεί τα καθέκαστα και αφού διασταύρωσε τις πληροφορίες του για το ύφος και το περιεχόμενο της συμπεριφοράς του αντιπεριφερειάρχη, εξέδωσε την «ετυμηγορία» του…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass