Στον Δήμο Τυρνάβου τα Διαδημοτικά Σφαγεία

* ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. * ΓΙΑ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 22:12
Στον Δήμο Τυρνάβου τα μέχρι τώρα Διαδημοτικά Σφαγεία, ο οποίος θα αναλάβει και όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους Στον Δήμο Τυρνάβου τα μέχρι τώρα Διαδημοτικά Σφαγεία, ο οποίος θα αναλάβει και όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους

Mε ισχυρή πλειοψηφία στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου αποφάσισε να δώσει τέλος στον σημερινό τρόπο λειτουργίας της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Τυρνάβου – Λάρισας και αυτή να ενταχθεί ως υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου.

Την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, μετά από έντονη συζήτηση, υπερψήφισαν τα μέλη της δημοτικής αρχής του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση καθώς και οι δύο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του πρώην δημάρχου κ. Νίκου Μαλάκου και του κ. Στέλιου Χατζηκράχτη της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Καταψήφισαν η «Δράση Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Ροντούλη, οι ανεξάρτητοι κ. Δημήτρης Κουτσίνας και Αλέκος Χατζηκρανιώτης, ενώ η παράταξη της κ. Ψύρρα δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου με ισχυρή πλειοψηφία αποφάσισε να διαλυθεί

και να προχωρήσει η εκκαθάριση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Περιοχής Τυρνάβου – Αμπελώνα (ΔΕΣΠΤΑ) και να μεταφερθεί το προσωπικό της με την ίδια σχέση εργασίας (ΙΔΑΧ) στον Δήμο.

Ο Δήμος Τυρνάβου κατά το ποσοστό που του αναλογεί (διαθέτει το 91% περίπου των μετοχών) και με ανάλογη απόφαση και ο Δήμος Λαρισαίων (διαθέτει το υπόλοιπο ποσοστό), θα αναλάβουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των μέχρι τώρα Διαδημοτικών Σφαγείων, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και τρίτους συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του μεταφερόμενου προσωπικού).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Η παράταξη της «Δράσης Πολιτών» του κ. Στέλιου Ροντούλη απέρριψε την πρόταση της πλειοψηφίας να ενταχθούν τα μέχρι τώρα Διαδημοτικά Σφαγεία στον Δήμο Τυρνάβου.

Με χθεσινή επιστολή του στην «Ε» αναφέρει:

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα ένα «έγκλημα» εις βάρος των δημοτών του Τυρνάβου. Μετά από εισήγηση του κ. Σαρχώση, αποφασίστηκε η λύση- εκκαθάριση της επιχείρησης των Σφαγείων και η ενσωμάτωσή τους στον Δήμο Τυρνάβου. Δηλαδή οι δημότες θα αναλάβουν στο εξής όλα τα βάρη της επιχείρησης των Σφαγείων.

 Η «Δράση Πολιτών» θεωρεί ότι το ζήτημα των Σφαγείων πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρία βήματα:

-Η επιχείρηση πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της, χωρίς να ενσωματωθεί στον Δήμο, για να μην απωλέσει περισσότερο την αξία της.

-Πρέπει αμέσως να αλλάξει η Διοίκηση, για να δοθεί στην αγορά το σήμα ενός νέου ξεκινήματος.

-Πρέπει τάχιστα να γίνει ένα επικαιροποιημένο businessplan , που θα πιστοποιεί τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης, στη βάση των προτεινόμενων αλλαγών και των διορθωτικών παρεμβάσεων.

Η Επιχείρηση πρέπει να λειτουργήσει απερίσπαστη μέχρι το επόμενο Πάσχα , οπότε η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2019, να μπορέσει να ξαναδεί το θέμα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

Γι’ αυτό η «Δράση Πολιτών» καλεί τον κ. Σαρχώση σε δημόσιο διάλογο με τον κ. Ροντούλη, προκειμένου οι δημότες να ενημερωθούν για το εν εξελίξει εις βάρος τους «έγκλημα».

Περιμένουμε την απάντηση του κ. Σαρχώση», καταλήγει η «Δράση Πολιτών».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass