«Δέχτηκα υβριστική επίθεση»…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 22:09

 Απρόσμενες πολιτικές διαστάσεις έλαβε το φραστικό επεισόδιο του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Δημήτρη Παπαδημόπουλου με αλλοδαπούς εργαζόμενους προχθές το μεσημέρι.

Η φραστική επίθεση, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, του κ. Παπαδημόπουλου με φράσεις ρατσιστικού περιεχόμενου σε βάρος αλλοδαπών που εργάζονταν στην ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Αγοραστού που ζήτησε την παραίτηση του συνεργάτη του, με τον αντιπεριφερειάρχη να απαντά παραπέμποντας στους αγώνες που δίνει «με γνώμονα την αλήθεια, την πίστη, και τη συνείδησή του».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο κ. Παπαδημόπουλος, στην προσπάθειά του προχθές το μεσημέρι να προσεγγίσει οδικώς το σπίτι του, αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω των εκτελούμενων έργων στην οδό Μανδηλαρά και χάνοντας την ψυχραιμία του, αντιπαρατέθηκε φραστικά με τους αλλοδαπούς εργάτες χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις καλώντας τους «να πάνε στο σπίτι τους στην Αλβανία» κ.λπ.

Ο κ. Παπαδημόπουλος, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το συμβάν, και μιλώντας στην «Ε» απέδωσε σε υπερβολές τα καταγγελλόμενα ωστόσο ο κ. Αγοραστός που πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν, δήλωσε στην «Ε» πως «η παραίτηση Παπαδημόπουλου αποτελεί μονόδρομο». Μετά την εξέλιξη ο κ. Παπαδημόπουλος με επιστολή του στην «Ε» δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για το επεισόδιο, σημειώνει ότι αυτός προκλήθηκε από τους εργαζόμενους οι οποίοι του μίλησαν υβριστικά, ενώ δεν διευκρινίζει τη στάση του για το θέμα της παραίτησης σημειώνοντας μόνο ότι «οι αγώνες που δίνω με μόνο γνώμονα την Αλήθεια, την Πίστη, και τη Συνείδησή μου δεν πρόκειται να πτοηθούν με τίποτα» επικρίνοντας παράλληλα τον κ. Αγοραστό ότι έλαβε την απόφασή του χωρίς να επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρει τα εξής: «Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της 01-09-2018 με τίτλο «Μονόδρομος η παραίτηση του Δημ. Παπαδημόπουλου» που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη μετά από «αστραπιαία» αντίδρασή του, δηλώνω τα παρακάτω:

«Το μεσημέρι της Παρασκευής 31-08-18, προκειμένου να διέλθω με το όχημά μου προς εξεύρεση χώρου στάθμευσης, αναζήτησα τον οδηγό του αυτοκινήτου που εμπόδιζε τη διέλευση στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Μανδηλαρά. Εργάτης του Δήμου Λαρισαίων μού είπε ότι εγώ είμαι ο οδηγός. Του ζήτησα ευγενικά να μετακινήσει για λίγο το όχημα. Αμέσως μου είπε όχι δεν είμαι εγώ ο οδηγός. Και ποιος είναι τον ξαναρώτησα. Είναι της εταιρείας, μου απάντησε. Ωραία του λέω σε παρακαλώ βρες τον να μετακινήσει το αυτοκίνητο. Και γιατί με κοροϊδεύεις; Τη μια μου λες ότι είσαι εσύ και την άλλη ότι δεν είσαι εσύ. Παίζεις μαζί μου; Έτσι κάνουν οι άντρες; Ναι ρε, μου απαντάει και άμα θες θα σε .... Εκείνη τη στιγμή ήρθε ο οδηγός, μετακίνησε το αυτοκίνητο και εγώ πάρκαρα απέναντι από την εκκλησία επί της Κοραή.

Μετά από ένα τέταρτο της ώρας περίπου, και ενώ βρισκόμουν μπροστά στην είσοδο της οικίας μου με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα σαράντα και απειλητικά κινούμενος προς εμένα μου ζήτησε τον λόγο γιατί τα βάζω με εργάτη του Δήμου. Του είπα να με παρατήσει ήσυχο και τότε αυτός μου είπε θα σου ... τη μάνα, ενώ ήρθε προς υπεράσπισή του και κάποιος άλλος. Αφού κάποιοι μπήκαν ανάμεσά μας, διότι η βρισιά που εκστόμισε ήταν βαρύτατη, και για ποιον δεν είναι άραγε, απευθυνόμενος δε, σε συμπολίτες που ήταν γύρω μας, είπα “ορίστε πώς μιλούν, ας προσέχουμε όλοι μας” και αποχώρησα στην οικία μου.

Τελειώνοντας και επειδή ο περιφερειάρχης, υποτίθεται ότι “διασταύρωσε τις πληροφορίες για τη συμπεριφορά μου και εξέδωσε την ετυμηγορία του” θα θυμίσω σε όλους το αρχαίο ρητό “Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφοίν μύθον ακούσεις”. Δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον συνεργάτη του – αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να ακούσει το τι πραγματικά διαδραματίστηκε, γεγονός το οποίο δεν θα σχολιάσω περαιτέρω γιατί τα σχόλια είναι περιττά. Ας γνωρίζουν όλοι ότι οι αγώνες που δίνω με μόνο γνώμονα την Αλήθεια, την Πίστη, και τη Συνείδησή μου δεν πρόκειται να πτοηθούν με τίποτα», καταλήγει η επιστολή.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Οι εργαζόμενοι χθες το πρωί βρέθηκαν και πάλι στην οδό Μανδηλαρά για να συνεχίσουν τις εργασίες τους. Αυτόπτες μάρτυρες επανέλαβαν και χθες στην «Ε» ότι το επεισόδιο κράτησε σχεδόν δύο ώρες με τον αντιπεριφερειάρχη «να φεύγει και να επανέρχεται και να φωνάζει», προσθέτοντας ότι «χτυπούσε το αυτοκίνητο της εταιρείας για να το μετακινήσουν, ενώ εκείνοι έριχναν τσιμέντο στα πεζοδρόμια με την μπετονιέρα αυτός ζητούσε να τη μετακινήσουν για να παρκάρει. Έβριζε τους εργάτες, χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις. Καλά έκανε ο κ. Αγοραστός και ζήτησε την παραίτησή του», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass