Τέλος εποχής για την πολύβουη Βενιζέλου

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ «ΦΡΑΧΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ - ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 22:09

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, τυπικά από αύριο Δευτέρα, θα δημιουργήσουν τα έργα στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων που, από κεντρικοί – συλλεκτήριοι - δρόμοι θα μετατραπούν σε οδοί ήπιας κυκλοφορίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ από χθες τα ξημερώματα με μικρή μερίδα οδηγών να «αιφνιδιάζεται» καθώς δεν είχε συνειδητοποιήσει τις μεταβολές ενώ «μουδιασμένη» ήταν και η αγορά με τους επαγγελματίες να προβληματίζονται για τις επιπτώσεις, όπως συμβαίνει με την έναρξη των έργων.

Για την άμβλυνση των επιπτώσεων τόσο στην αγορά όσο και στην κυκλοφορία των οχημάτων, τα έργα σε Φιλελλήνων και Βενιζέλου θα ξεκινήσουν παράλληλα, με απώτερο σκοπό να ολοκληρωθούν σε 2,5 μήνες αντί για 5 που προέβλεπε αρχικά η σύμβαση.

Όσο διαρκούν τα έργα, η κυκλοφορία στην οδό Κύπρου θα διεξάγεται και προς τις δύο κατευθύνσεις ενώ για την ίδια περίοδο με αφορμή τα έργα και στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου έγιναν αλλαγές και στις στάσεις αστικών λεωφορείων.

Το έργα σε Βενιζέλου και Φιλελλήνων είναι ενταγμένα στη φιλοσοφία του Σχεδίου Βελτίωσης Αστικής Κινητικότητας της δημοτικής αρχής που θέλει τη διεύρυνση του δικτύου των πεζοδρόμων, των ποδηλατοδρόμων, των πεζοδρομίων και κυρίως προβλέπει τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στις κεντρικές συνοικίες. Έργα που προϋποθέτουν παράλληλα και αλλαγές σε συνήθεις δεκαετιών, όπως η ευρεία χρήση αυτοκινήτων στο στενό Κέντρο της πόλης αντί της χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτου κ.λπ.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο στις οδούς, Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Μεγ. Αλεξάνδρου, θα επιτρέπεται η διέλευση αστικών λεωφορείων και ταξί, θα απαγορευθεί δηλαδή η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέα κυκλοφοριακά δεδομένα.

ΦΡΑΧΤΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ

Από προχθές τα μεσάνυχτα, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας, παρουσία στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων, του αντιδημάρχου Έργων Γ. Σούλτη και αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. τοποθέτησαν διαχωριστικές μπαριέρες («φράχτες») στην οδού Κύπρου.

Αφού με τη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βενιζέλου, αστικά λεωφορεία και ταξί – και όχι επιβατικά - θα κινούνται προς την Κεντρική πλατεία μέσω των οδών Ολύμπου και Κύπρου. Τα διαχωριστικά τοποθετήθηκαν προληπτικά για την ασφάλεια των πολιτών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν μόνο τις διαβάσεις πεζών (στη συμβολή της Κύπρου με τις οδούς Φιλελλήνων, Ερμού και Ασκληπιού). Χθες διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Βενιζέλου και Δήμητρας (όπου η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στο ύψος της Βύρωνος) ενώ αύριο Δευτέρα το πρωί, θα κλείσει και η οδός Φιλελλήνων, στο ύψος της Κεντρικής πλατείας όπου θα ξεκινήσει παράλληλα το έργο της ΔΕΥΑΛ.

Οι οδηγοί των Ι.Χ. θα πρέπει να γνωρίζουν τέλος ότι στην πλατεία Αγ. Μπλάνα, θα απαγορευθεί η αριστερή στροφή της οδού Αμαλίας στη συμβολή της με τις οδούς Βενιζέλου - 31ης Αυγούστου.

 ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΣΤΙΚΑ

Με αφορμή τα έργα αλλαγές σημειώνονται και σε κεντρικές στάσεις του Αστικού λεωφορείου. Μεταξύ άλλων, στις Γραμμές Νο1 και Νο4, η στάση "ΟΤΕ" (Φιλελλήνων) μεταφέρεται στην Κύπρου, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών. Στις γραμμές, Νο2 και Νο3, η στάση ΔΩΛ (Βενιζέλου) μεταφέρεται μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" (Βενιζέλου) μεταφέρεται στην Κεντρική πλατεία (έμπροσθεν γραφείων Αστικού ΚΤΕΛ).

Στη γραμμή Νο5 (Φαλάνη), οι στάσεις ΔΩΛ και "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" (Βενιζέλου) μεταφέρονται στην οδό Μανωλάκη («Σπίτι Στρατηγού"). Στη γραμμή Νο7 η στάση ΔΩΛ (Βενιζέλου) μεταφέρεται στην οδό Ολύμπου στη στάση "Ωδείο". Οι στάσεις "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" (Βενιζέλου) και "Σπίτι Στρατηγού" (Μανωλάκη) μεταφέρονται στην αφετηρία της γραμμής Νο7 στην Κεντρική πλατεία. Η στάση "Τέρμα Μανωλάκη" (Μανωλάκη) μεταφέρεται στην οδό Γεωργιάδου κάτωθεν της εκκλησίας του Αγίου Αχιλλείου. Επίσης τα λεωφορεία της Γραμμής Νο7 δεν θα διέρχονται από την οδό Μανωλάκη αλλά από την οδό Ολύμπου (σταθμό Υπεραστικού ΚΤΕΛ) - Γεωργιάδου.

Στη γραμμή Νο8, η στάση "ΌΤΕ" (Φιλελλήνων) μεταφέρεται στην οδό Βενιζέλου (πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα) στην αφετηρία της γραμμής. Στη γραμμή Νο11, η στάση ΔΩΛ (Βενιζέλου) μεταφέρεται έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου και η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" (Βενιζέλου) μεταφέρεται στην Κεντρική πλατεία (έμπροσθεν γραφείων του Αστικού ΚΤΕΛ).

Τέλος στη γραμμή Β14, οι στάσεις "Ωδείο" (Ολύμπου) και "ΚΤΕΛ" (Γεωργιάδου) μεταφέρονται έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" (Βενιζέλου) μεταφέρεται στην Κεντρική πλατεία (έμπροσθεν γραφείων του Αστικού ΚΤΕΛ). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο http://www.ktelast-larisas.gr και στο τηλέφωνο του σταθμαρχείου 2410-533903 (επιλογή 2).

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Με αφορμή τα έργα από τον Δήμο Λαρισαίων μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «ζητώντας για άλλη μια φορά την κατανόηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις της Τροχαίας Λάρισας, με την οποία άλλωστε ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται με στόχο την ομαλή διαχείριση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων. Κυρίως απευθύνουμε έκκληση στους πεζούς συμπολίτες μας και τους επισκέπτες, να μην ξεχνούν ότι η οδός Κύπρου μετατρέπεται προσωρινά σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας και να διασχίζουν την οδό Κύπρου, μόνο από τις προαναφερθείσες διαβάσεις. Τέλος, καλούμε τους οδηγούς οχημάτων, κατά το διάστημα εκτέλεσης των έργων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο της Λάρισας» καταλήγει ο Δήμος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass