Οι καλές προθέσεις θα κριθούν πολύ σύντομα»

* Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΞΙΑ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 15:18

Με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο συναντήθηκαν μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια - Ισότητα – Αλληλεγγύη) μετά και την τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο, μετά τη συζήτηση «οι απαντήσεις στα αιτήματα έχουν ως εξής: «Ηλικιακά κριτήρια κάτω των 55 και κάτω των 52 ετών: Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ζητήσει από τους θεσμούς με έναρξη την 10η Σεπτεμβρίου 2018 την αναστολή της εφαρμογής των. Είναι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουν με τα επιχειρήματα που διαθέτουν. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α τέλος Οκτωβρίου για ενημέρωση επί των εξελίξεων.

Ποσοστό 70%. Το εξετάζουν να δίδεται στοχευμένα και με βάση κάποια εισοδηματικά κριτήρια. Χρόνος έγγαμου βίου: Θα εξετασθεί αφού αφορά λίγα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Επαναϋπολογισμός και μείωση προσωπικής διαφοράς: Αν δεν γίνουν οι μειώσεις στις παλαιές συντάξεις δεν θα γίνουν και στις Συντάξεις Χηρείας που θεωρήθηκαν νέες και θα έχει αναδρομική ισχύ, άρα και επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών.

Οριστικές συντάξεις ΝΑΤ, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ: Ήδη άρχισαν να εκδίδονται οι πρώτες Συντάξεις Χηρείας. Λογισμικό διαδοχικών και υποπεριπτώσεων που δεν έχουν εκδοθεί: Σε εξέλιξη. Έκδοση επικουρικών συντάξεων: Το νέο λογισμικό για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι υπό δοκιμή. Φοίτηση σε ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ, ή σε ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια: Αν χρειασθεί νομοθετική ρύθμιση θα την καταθέσουν.

Αναδρομικά λόγω εφαρμογής ν.4307/2014: Να σταλούν στοιχεία μελών μας στο Υπουργείο για να δώσει σχετική εντολή στο ΓΛΚ. Μοριοδότηση για μόνιμη εργασία: Εξετάζεται σε εθελοντική βάση χωρίς να χάνεται το δικαίωμα σύνταξης χηρείας. Επανέκδοση συντάξεων για κατώτατη σύνταξη: Δεν είναι έτοιμο το λογισμικό.

Οι διαφαινόμενες καλές προθέσεις του κ. Υφυπουργού θα κριθούν πολύ σύντομα. Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α θα είναι σε επιφυλακή και έτοιμος για νέους αγώνες αν οι υποσχέσεις δεν γίνουν πράξη. Και τότε η σύγκρουση θα είναι μετωπική» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass