Εκλογικός στόχος η ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ

* ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ * ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 22:45

Ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της χώρας όχι μόνο την περίοδο της μεταπολίτευσης αλλά του ελεύθερου ελληνικού κράτους χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας χθες το απόγευμα με τους δημοσιογράφους στη Λάρισα.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στη σύντομη παραμονή του στη Λάρισα, ενόψει της παρουσίας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο και στη συνέχεια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έδωσε το στίγμα του κόμματός του μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Θεωρώντας δεδομένη την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές καθώς «ο νικητής κρίθηκε, η ψαλίδα είναι μεγάλη και δεν κλείνει…» όπως είπε χαρακτηριστικά, μίλησε για «σύγκρουση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με σκοπό να απομονωθεί το κυβερνών κόμμα.

Ολόκληρη η εισαγωγή αλλά και οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων υπήρξαν ένας λίβελος για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε δημαγωγική και λαϊκίστικη και την κατέταξε στην ομάδα των ευρωπαϊκών κομμάτων που καλλιεργούν το μίσος υπενθυμίζοντας λίγο νωρίτερα την εκφώνηση του μηνύματος του πρωθυπουργού στην Ιθάκη.

«Δεν είμαστε κόμμα αφελών, όποιος επιχειρήσει να μας πειράξει θα τον πειράξουμε και εμείς. Η μάχη θα έχει βασικό θέμα τη σύγκρουση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε σε εκλογές όποτε και αν προκηρυχθούν» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος αρνούμενος πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι πρόκειται για σύγκρουση για την ηγεμονία της κεντροαριστεράς θεωρώντας ότι αφενός εκφραστής της κεντροαριστεράς είναι το Κίνημα Αλλαγής αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε αριστερά ούτε κεντροαριστερά. «Δεν είναι μάχη για την κεντροαριστερά, είναι μια μάχη για την Ελλάδα, θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ταπεινωθεί στις εκλογές και να απομονωθεί πολιτικά, Τσίπρας και Καμμένος είναι το ίδιο πράγμα…» κατέληξε.  

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Λοβέρδος άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ επισημαίνοντας πως αντί να αξιοποιήσει το βήμα της Έκθεσης για να θέσει τους άξονες για την ανάπτυξη της χώρας το εκμεταλλεύεται για να μιλήσει για «παροχές και αόριστη μείωση εισφορών με μικρά ποσοστά και σε άγνωστο χρόνο στο μέλλον», την ώρα που η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται συνεχώς και η μεταμνημονιακή Ελλάδα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για πρωτόγνωρα πλεονάσματα και δήμευση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα.

Με αφορμή τη ΔΕΘ μάλιστα κάλεσε τους δημοσιογράφους να μελετήσουν τα αρχεία για να θυμηθούν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού την προηγούμενη τριετία αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αυτό θα είναι το πεδίο της κοινοβουλευτικής του ενασχόλησης για το επόμενο τρίμηνο.

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος παρουσία του βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαργιώτα, του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Έξαρχου, του συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Στέλιου Τσιάκαλου και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την πορεία της οικονομίας. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν για το ασφαλιστικό, τον αναπτυξιακό νόμο, τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής με τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών τάξεων να αναδεικνύουν μεταξύ άλλων τα προβλήματα της έλλειψης ρευστότητας, για την αντιμετώπιση της οποίας πρότειναν μια αναπτυξιακή τράπεζα για τη χορήγηση δανείων και τη διευκόλυνση των τραπεζικών συναλλαγών με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους επαγγελματίες.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass