Νέα χάραξη ζητά ο πρόεδρος Σκαμνιάς

Στον δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας * Ο κ. Κ. Μωραΐτης απαντά σε επιστολή του κ. Δημ. Κοντοκώστα

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 22:08

Με αφορμή επιστολή στην «Ε» (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου) του πρώην προέδρου του συλλόγου Αποδήμων Σκαμνιώτων «Ο Όλυμπος» κ. Δημήτρη Κοντοκώστα, ο οποίος έκανε αναφορά στον δρόμο Ροδιάς – Σκαμνιάς, τοποθετείται μέσω της «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς κ. Κώστας Μωραΐτης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, κυρίως προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και άλλους φορείς για τη βατότητα του δρόμου, τις δύσκολες στροφές και την απομάκρυνση επικίνδυνου βράχου.

Ο κ. Μωραΐτης υπενθυμίζει παλαιότερη αναφορά του, πάλι μέσω της «Ε», όπου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ένας δρόμος Λάρισας – Αμπελώνα – Ροδιάς – Σκαμνιάς μόλις 40 χιλιομέτρων και κάτι, και συνδέεται με την επαρχιακή οδό Ελασσόνας - Καρυάς – Λεπτοκαρυάς, ο οποίος ειδικά το καλοκαίρι είναι από τους πλέον πολυσύχναστους αφού γνωστοί οι δεσμοί καταγωγής που έχουν πολλοί κάτοικοι του κάμπου της Λάρισας με τα χωριά του Ολύμπου, όπως είναι η Καρυά, η Σκαμνιά και η Κρυόβρυση.

 Ο δρόμος είναι από τους πλέον επικίνδυνους. Όμως, είναι η μόνη σύντομη διαδρομή όπου ο Λαρισαίος μέσα σε μισή ώρα μπορεί να αγγίξει τις πλαγιές του Ολύμπου.

Σ’ αυτή τη μοναδική διαδρομή υπάρχει ένα τμήμα του δρόμου το οποίο είναι κυριολεκτικά επικίνδυνο. Οι βράχοι είναι στο σημείο του δρόμου στη θέση «Γκουνταμάνι» στις στροφές του, ο οποίος διασχίζει τον κάτω Όλυμπο σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.000 μέτρα από τη θάλασσα».

Τότε ο κ. Μωραΐτης έθετε ερώτημα προς τους αρμόδιους φορείς «πού και γιατί κωλυσιεργεί η λύση στο γνωστό πρόβλημα του δρόμου Ροδιάς – Σκαμνιάς στην κορυφογραμμή στη θέση του βράχου.

Θύμιζε ότι έχει γίνει μελέτη πριν χρόνια και έχει μπει στο συρτάρι για να «ωριμάσει» όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα».

Σήμερα ο κ. Μωραΐτης επανέρχεται και προτείνει την εξής λειτουργική λύση: Να γίνει μια νέα χάραξη στη δυτική πλευρά του υπάρχοντος δρόμου μήκους μόλις τριών χιλιομέτρων για να αποφευχθεί το προβληματικό σημείο του βράχου αλλά και οι δύσκολες και θανατηφόρες στροφές κάτω απ’ αυτόν όπου υπήρξαν πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Με τη νέα χάραξη ο νέος δρόμος θα είναι πιο βατός χωρίς τις επικίνδυνες και ανηφορικές στροφές. Να γίνει ένας δρόμος σύγχρονος ώστε να επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων με ασφάλεια.

Και ο πρόεδρος της Σκαμνιάς καταλήγει: «Καλές είναι οι θεωρίες και τα ωραία λόγια στις εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι, αλλά ο κόσμος περιμένει πράξεις και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Καλώ προσωπικά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος είναι γνώστης του προβλήματος, να πιάσει προσωπικά το θέμα στα χέρια του γιατί ξέρουμε πως σε ό,τι αναλαμβάνει δίνει λύσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Κοντοκώστα, σημειώνει: «καλύτερα να κάνει την αυτοκριτική του και να μην κατηγορεί άδικα τους αυτοδιοικητικούς των χωριών, τον Δήμο Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους βουλευτές του νομού μας γιατί όλοι οι παραπάνω κάνουν πραγματικό αγώνα, ο καθένας από τη θέση του για να λυθεί αυτό το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass