Ζητούν περισσότερα «περάσματα» στη Μ. Αλεξάνδρου

«ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΗΣΙΔΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 22:12

Την τελική του μορφή έχει πάρει ο δρόμος της Μ. Αλεξάνδρου στο κέντρο της Λάρισας και ειδικά στο κομμάτι από την οδό Παπακυριαζή μέχρι και την οδό Μανδηλαρά. Βλέποντας οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ότι η κάθετη διέλευση του δρόμου από οποιοδήποτε σημείο αποτελεί παρελθόν, αντιδρούν και ζητούν να δοθεί μια διαφορετική λύση. Την ίδια ώρα που από τον Δήμο Λαρισαίων αναφέρουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η μελέτη.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης έχουν ως στόχο να περιορίσουν την κίνηση του αυτοκινήτου και να προωθήσουν το περπάτημα και τη χρήση του ποδηλάτου. Προχωρώντας προς την ολοκλήρωσή τους τα έργα στη Μ. Αλεξάνδρου φαίνεται και η νέα μορφή που θα έχει ο δρόμος. Τα πεζοδρόμια άνοιξαν, σχηματίστηκε ποδηλατόδρομος και μια πράσινη νησίδα που θα τον διαχωρίζει από τον δρόμο της ήπιας κυκλοφορίας. Οι πεζοί θα έχουν τη δυνατότητα να διασχίζουν με ασφάλεια τον δρόμο από τις διαβάσεις στη συμβολή με τον πεζόδρομο της Κούμα, στη συμβολή με τον πεζόδρομο της Παπακυριαζή και στη συμβολή με την Πατρόκλου. Παράλληλα, θα αφεθούν περάσματα και σε χώρους που οι πολυκατοικίες διαθέτουν χώρους στάθμευσης. Όπως είναι στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι καταστηματάρχες όμως που δραστηριοποιούνται στην περιοχή διαφωνούν, αντιδρούν και ζητούν από τον Δήμο να δει ξανά το έργο και να εξετάσει τυχόν αλλαγές που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην καθημερινή τους εργασία. Αφορμή για τη διαμαρτυρία στάθηκε το «διαχωριστικό» που τοποθετείται μεταξύ των δύο διαβάσεων πεζών, από την Παπακυριαζή έως και την Πατρόκλου. «Οι πεζοί για να έρθουν από το ένα κατάστημα στο άλλο θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο, δεν θα μπορεί μια μητέρα με καρότσι να διασχίσει κάθετα τον δρόμο από οποιοδήποτε σημείο. Το θεωρούμε απαράδεκτο να μην μπορούμε να περάσουμε απέναντι. Πιστεύουμε ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν όταν υπάρχει θέληση», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «είναι καλό το έργο αλλά θέλουμε να μας δώσουν λύσεις για τα καταστήματά μας».

Για λόγους ασφαλείας οι πεζοί θα πρέπει να επιλέγουν τις διαβάσεις για να διασχίζουν κάθετα έναν δρόμο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουν και τα κενά ανάμεσα στα χωρίσματα. Η απόσταση εξάλλου από το ένα σημείο στο άλλο είναι μόλις 60 μέτρα. Με αφορμή τις αντιδράσεις ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης ζητά αρχικά την κατανόηση των πολιτών και υπογραμμίζει ότι «υπάρχει μια μελέτη και αυτή ακολουθούμε. Για λόγους ασφαλείας των πεζών δεν μπορεί να τους επιτρέπεται να διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα από οποιοδήποτε σημείο. Αν αρχίσουμε να ανοίγουμε παντού περάσματα καταργούμε αυτόματα και το έργο».

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass