Στις Βρυξέλλες για την Εβδομάδα των Περιφερειών ο Κ. Αγοραστός

Θα παρουσιαστεί η ελληνική απάντηση στην παγκόσμια παραπληροφόρηση

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2018 15:24

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει το FightHoax app., δηλαδή την ελληνική απάντηση στην παγκόσμια παραπληροφόρηση (fake news), το πρόγραμμα BLUEMED, το σχέδιο INVEST IN THESSALY και τη δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας.

Στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, που ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, θα μετέχει ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, θα μετάσχει στην ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, ενώ ως εισηγητής (Rapporteur) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU πρόκειται να έχει συναντήσεις με στελέχη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ, περιφερειών, δήμων, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων από το σύνολο της ΕΕ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Περιφερειών συμμετέχει στις παρακάτω δραστηριότητες:

-Αύριο Τρίτη 9/10/2018 και από τις 5:00 έως τις 6:00 στο “Brussels Convention Centre Mont des Arts/Kunstberg” και στο πλαίσιο του “#MadeWithInterreg – seven transnational highlights session” η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα BLUEMED.

-Μεθαύριο Τετάρτη 10/10/2018 από τις 9:30 έως τις 11:00 στο “Brussels Convention Centre The Arc ” και στο πλαίσιο του “Coop Cult and Succeed - EYCH2018” θα παρουσιαστεί το ηλεκτρονικό βιβλίο στο οποίο συμμετέχει το πρόγραμμα BLUEMED με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα INTERACT και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) δημοσίευσαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και αφίσα με πληροφορίες σχετικά με τα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνται από τα προγράμματα Interreg στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς EYCH (ΕΕΠΚ). Αποτελεί σημαντική αναγνώριση και προώθηση για το BLUEMED και την Περιφέρεια.

-Μεθαύριο Τετάρτη 10/10/2018 από τις 14:30 έως τις 16:00 στο “Brussels Convention Centre Silver hall” το διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 “BLUEMED” με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στον διαγωνισμό "InterregTalks: 6 projects, 1 Slam", ο οποίος διοργανώνεται από το INTERACT και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO).

-Παράλληλα και σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας των Περιφερειών στο πλαίσιο του “Made in Interreg” και σε εκθεσιακό χώρο με επιλεγμένα προγράμματα, θα εκτίθενται αντίγραφα αρχαίων ευρημάτων από τις υποβρύχιες περιοχές του προγράμματος BLUEMED.

-Μεθαύριο Τετάρτη στις 19:00 στην αίθουσα ASP 3Η1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει το FightHoax app., την ελληνική απάντηση στην παγκόσμια παραπληροφόρηση (fake news) και αναλύει το σχέδιο INVEST IN THESSALY και τη δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass