Η Καστανογιορτή της Σκήτης

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ «ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:51

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Συνεχίζονται από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης οι προετοιμασίες για τη φετινή καστανογιορτή «Τα δώρα της Γης» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του όμορφου, γραφικού αυτού χωριού της Αγιάς και του Μαυροβουνίου.
Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα για τον νομό Λάρισας, αφού πέραν της δεκαπενταετούς πορείας της, παίρνει από χρόνο σε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες.


Εκτός της προβολής των πολλών προϊόντων που η γη της Σκήτης παράγει, και ιδιαιτέρως του κάστανου, η γιορτή πλαισιώνεται και με φεστιβάλ γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει διαγωνισμό μαγειρικής με βραβεία για τα καλύτερα τοπικά εδέσματα από επιτροπή μαγείρων, οι οποίοι και θα μαγειρέψουν μπροστά στον κόσμο διάφορες σπεσιαλιτέ με υλικά τα δώρα της γης (τομέας Τουρισμού, τμήμα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»).
Στους επισκέπτες θα προσφερθούν ψητά κάστανα, άφθονο κρασί και τσίπουρο, ενώ θα τους δοθεί η ευκαιρία να γευτούν καλούδια των γυναικών του συλλόγου.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου και Ελασσόνας θα συμμετάσχει με βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία θα μπορούν παίζοντας και χρησιμοποιώντας τα δώρα της γης να κατασκευάσουν διάφορες χειροτεχνίες.
Η γιορτή θα είναι γεμάτη από τραγούδια και χορούς, με το πρώτο μέρος, μάλιστα, αφιερωμένο στους Μικρασιάτες. Η χορωδία και το χορευτικό του Μικρασιατικού Συλλόγου Λάρισας θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τραγούδια της Μικράς Ασίας, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα Ανάβρας, το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και χορός για όλον τον κόσμο.
Η γιορτή γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα Σκήτης. Ήδη αρκετοί παραγωγοί, σύλλογοι, συνεταιρισμοί και οικογενειακές μικρές μονάδες μεταποίησης έχουν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν με παρουσιάσεις δράσεων και προϊόντων τους. Οι συμμετοχές συνεχίζονται και δίδονται στα τηλέφωνα 24940-51215 και 6946-778.189.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass