ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

«Μάστιγα» η νοθεία στο αιγοπρόβειο γάλα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 22:08

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που παρανομούν εισάγοντας αιγοπρόβειο γάλα από τρίτες χώρες βαπτίζοντάς το «ελληνικό», καθώς και τα αγελαδινά γάλατα τα οποία μεταλλάσουν σε αιγοπρόβεια, έστειλαν χθες οι κτηνοτρόφοι από τον Τύρναβο στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε ο νεοσύστατος Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου.


 Οι κτηνοτρόφοι αγανακτισμένοι από την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος που δίνουν σε γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία σημείωσαν επίσης ότι θα επιλέξουν ακόμα και τη δικαστική οδό, ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους.  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος γι’ άλλη μια φορά ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και γενικότερα ο Δήμος Τυρνάβου πάντα στηρίζουν τους τίμιους αγώνες των κτηνοτρόφων που στόχο έχουν τη διασφάλιση του εισοδήματός τους αλλά και την προσφορά ποιότητας του προϊόντος τους προς τον καταναλωτή. Στο ίδιο κλίμα και η παρέμβαση του αντιπεριφεριάρχη Θεσσαλίας κ. Γιώργου Λαδόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στις μειονεκτικές περιοχές όσο και στη φέτα.  
Στην ομιλία του ο προσωρινός πρόεδρος του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης χαρακτήρισε την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος αδικαιολόγητη. Μιλώντας στην εκδήλωση ο διοικητικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης κατήγγειλε ευθέως τους μηχανισμούς εκείνους που «βαφτίζουν» απροσδιόριστης προέλευσης γάλατα ελληνικά σημειώνοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται καλή δουλειά και προς τον κτηνοτροφικό τομέα.Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΚΑΣ
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. δήμαρχος Τυρνάβου και γνωστός συνδικαλιστής κ. Θανάσης Νασίκας, ο οποίος σε μια δυναμική και με νόημα ομιλία του κατήγγειλε ευθέως και με ονόματα εκείνους που ελληνοποιούν εισαγόμενα γάλατα. Ο κ. Νασίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα κατά συγκεκριμένων προσώπων. Άσκησε κριτική σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα για τη στάση που κρατούν στο πρόβλημα της νοθείας του αιγοπρόβειου γάλακτος. Στο ίδιο κλίμα και οι χαιρετισμοί του π. υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στέλιου Ροντούλη, της πολιτεύτριας κ. Θεοδώρας Κάλλα και του κ. Γιώργου Αδαμούλη, του μέλους του Μητρώου της Ν.Δ. και εν δυνάμει υποψήφιας βουλευτή κ. Αθήνας Σιαφαρίκα, του εκπρόσωπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιου Τσικριτσή και του π. πρώην προέδρου του Συλλόγου Τυροκόμων Ελλάδος κ. Απόστολου Ρίζου.

Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass