Από τη Σπηλιά του Κισσάβου στο γαλάζιο του Αιγαίου

* ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 22:00
Από την κάμερα στο Πολυδένδρι Από την κάμερα στο Πολυδένδρι

Το καλοκαίρι είναι ιδανικές για το κύμα που σηκώνει η θάλασσα του Αγιοκάμπου και τον χειμώνα για το χιόνι που πιάνει η κορυφή του Κισσάβου.

Ο καιρός του νομού Λάρισας με ένα κλικ. Ο λόγος για τις καιρικές κάμερες που τοποθέτησε ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος – προγνώστης Πάνος Αρχοντής στο Πολυδένδρι του Δήμου Αγιάς και στη Σπηλιά του Δήμου Τεμπών. Η μεν πρώτη δίνει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες και τα μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η δεύτερη δείχνει την κατάσταση στα ορεινά του νομού. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και μετεωρολογικός σταθμός στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής με ανανέωση ανά δευτερόλεπτα δίνοντας πληροφορίες για τη θερμοκρασία, την ένταση του ανέμου για τα ποσοστά της υγρασίας.

Οι μπόρες του καλοκαιριού ταλαιπωρούν τους αδειούχους, τα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου ταλαιπωρούν όλους εκείνους που περιμένουν το Σαββατοκύριακο για μια εξόρμηση, για μια εκδρομή είτε στις κοντινές παραλίες είτε στο βουνό. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν όλο και συχνότερα και τη χώρα μας προκαλούν προβλήματα σε κατοίκους και ταξιδιώτες. Γι’ αυτό όσοι είναι έτοιμοι για μια εκδρομή ή για ένα ταξίδι μπορούν να βλέπουν με ένα κλικ στο https://www.meteo-hellas.com/weathercams/kamera-spilias-kissavoy/

πού βρέχει αυτή τη στιγμή, πού χιονίζει και πού είναι ιδανικά για μια βουτιά στη θάλασσα έχοντας συγχρόνως αναλυτική πρόγνωση.

Την περασμένη Παρασκευή τοποθετήθηκε στη Σπηλιά η καιρική κάμερα σε υψόμετρο 800 μέτρων και κοιτάζει βορειοανατολικά στην κορυφή του Κισσάβου. Μπροστά δεσπόζει ο ιερός ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου, ενώ στο βάθος διακρίνεται η κορυφή του Κισσάβου που φτάνει σε υψόμετρο 1978 μέτρων. Η ανανέωση γίνεται κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Στο Πολυδένδρι η καιρική κάμερα τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, στα 70 μέτρα, κοιτάζει ανατολικά – βορειοανατολικά στο τέλος του Θερμαϊκού κόλπου. Μάλιστα όταν έχει ορατότητα διακρίνεται το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής καθώς και ο Αθως.

Η μοναδική κάμερα που δείχνει ζωντανά τον θεσσαλικό κάμπο είναι αυτή που τοποθετήθηκε στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής. Συγχρόνως στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκε μετεωρολογικός σταθμός. Ο κ. Αρχοντής εξετάζει να τοποθετηθούν κάμερες και σταθμοί και σε άλλες περιοχές του Νομού Λάρισας. Παράλληλα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει και τον καιρό που επικρατεί τις νυχτερινές ώρες, να γνωρίζει τους χειμερινούς μήνες τις ημέρες με χιονόπτωση.

Οι κάμερες και ο μετεωρολογικός σταθμός τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με το meteo-hellas.com.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass