ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ψηφιακή ξενάγηση σε Ελασσόνα και Ολυμπο!

* Ολοκληρώθηκε το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2015 0:29

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Ελασσόνα, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου - Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας», στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».

Στην ημερίδα, έγινε η παρουσίαση του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ολοκληρώθηκε, με την παρουσίαση του τουριστικού Portal, με την αναλυτική παρουσίαση των εργασιών και τεχνολογικών παρεμβάσεων που έγιναν στη συγκεκριμένη αίθουσα, αλλά και με ολιγόλεπτη προβολή Video Spot (…σε τρισδιάστατη εικόνα με ειδικά γυαλιά), που εντυπωσίασε!

Την όλη παρουσίαση λήξης του έργου επιμελήθηκαν οι κ.κ. Γ. Βιλδιρίδης, Δ. Παπαδόπουλος από τη Link Technologies, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργ. Παπανικολάου και από τον ανάδοχο του έργου Telmaco ο κ. Νικ. Καβακόπουλος.

Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου που άνοιξαν την ημερίδα:

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Όλοι μιλάνε για τον Όλυμπο, που είναι πόλος έλξης, μια πραγματική κυψέλη για ανθρώπους, για σχολεία, για εκδρομείς, για επισκέπτες. Εδώ θα μπορούν να βλέπουν τι είναι ο Όλυμπος, ποιες είναι οι ομορφιές της περιοχής. Θα βλέπουν ένα άλλο πράγμα που δεν έβλεπαν. Σκεφτήκαμε κάτι γρήγορο, έξυπνο που θα προβάλλει τη Θεσσαλία, την περιοχή, με τα τελειότερα μηχανήματα. Είναι στο χέρι μας το πώς θα εκμεταλλευτούμε αυτό το σημαντικό εργαλείο, που ανοίγει δρόμους για τη Θεσσαλία, για τις περιοχές του Ολύμπου και των Μετεώρων. Το πρώτο βήμα για την προσέλκυση του κόσμου στον Όλυμπο έχει γίνει. Από εδώ και μετά θέλει σκληρή δουλειά και συνεργασία φορέων και πολιτών, έτσι ώστε η περιοχή να προβάλλεται και να αναδεικνύεται με έξυπνο και σωστό τρόπο.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Προγραμματισμού για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου έκαναν κατάθεση ψυχής και εργάστηκαν ακατάπαυστα, με υπερβάλλοντα ζήλο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επενδύουμε στον τουρισμό. Δημιουργούνται 2 ακόμη πόλοι(σε Ελασσόνα και Καλαμπάκα) με προστιθέμενη αξία στο Θεσσαλικό τουριστικό προϊόν. Φιλοδοξούμε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς, τόσο για τον εσωτερικό τουρισμό, όσο και για τον τουρισμό από το εξωτερικό. Ο βασικός στόχος του έργου είναι η διεθνής προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως τουριστικού προορισμού μέσω των δυνατοτήτων που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Αν και υπήρξαν αρκετά εμπόδια και προβλήματα, σήμερα παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο, ένα πραγματικό εργαλείο για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής της Ελασσόνας και του Ολύμπου, όπως και αυτή της Καλαμπάκας και των Μετεώρων.

Να θυμίσω πως το συγκεκριμένο έργο που παραδίδεται, δεν το έχει άλλη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων υπηρεσιών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Θέλω να τονίσω και να ξαναθυμίσω πως ήταν σημαντικό το όραμα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, να συνδέσει τον Όλυμπο με τη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη και να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που προκύπτει από αυτό τον συνδυασμό. Και βέβαια, πως είναι ξεκάθαρη η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να συνεργαστεί μεθοδικά και οργανωμένα, τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και με όλους τους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν.

Είμαστε τυχεροί εδώ στην Ελασσόνα γιατί στέκει πάνω μας ο Όλυμπος. Το μυθικό βουνό που είναι πασίγνωστο στα πέρατα του κόσμου ρίχνει τη σκιά του στον τόπο μας, ρίχνει όμως ταυτόχρονα και τον προβολέα της ανάπτυξης και της αξιοποίησης. Δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης μιας ολόκληρης περιοχής, ανεξαρτήτως αν εμείς, ως χώρα και πολιτεία, δεν τον είδαμε ποτέ καθαρά.

Ο Όλυμπος αποτελεί παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, αλλά και περιβαλλοντικός προορισμός πρώτου μεγέθους. Αποτελεί ένα πασίγνωστο brand name χωρίς τη δική μας παρέμβαση και προσπάθεια. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και μεγάλες οι δυνατότητες ανάπτυξης ενός τόπου που πρέπει επιτέλους να μάθει και να δρα με εξωστρέφεια.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για κάτι σημαντικό. Για κάτι που έχει ακριβώς τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω. Τα στοιχεία της εξωστρέφειας, της στόχευσης, της οργανωμένης στρατηγικής.

Ο Κώστας Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραδίδουν ένα έργο το οποίο υποδεχόμαστε ως έναν σημαντικό επιπλέον κρίκο στην αλυσίδα που ενώνει τον Όλυμπο με την ανάπτυξη της περιοχής μας. Κι αυτό είναι από μόνο του κάτι αρκετά σημαντικό».

Στην εκδήλωση – παρουσίαση του έργου έδωσαν το «παρών»: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αθαν. Παιδής, Απόστ. Μπέμπης, Νικ. Λιούπας, Ιωάν. Μπουτίνας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημ. Λέκκας, Ευφροσ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αστ. Στούπας, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Τ.Σ., ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, ο διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεώργ. Μπαχτσεβάνος και συνεργάτες, στελέχη της Διεύθυνσης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass