ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ολοσχερής διαγραφή χρέους με τον νέο ν. Κατσέλη

Δημοσίευση: 12 Απρ 2016 0:01

Ένα παράθυρο ελπίδας άνοιξε η διάταξη που προστέθηκε στον νέο νόμο (4336/15) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προβλέπει 18μηνη «παύση» πληρωμής της οφειλής και στη συνέχεια ολοσχερή διαγραφή της, με την προϋπόθεση ότι μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα δεν θα έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

Η απόφαση, με αριθμό 11/2016, η οποία εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αγρινίου, «πάτησε» πάνω στη διάταξη και έδωσε ανάσα σε 45χρονη οφειλέτη, η οποία είναι μακροχρόνια άνεργη και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, εκτός από ένα παλιό αυτοκίνητο 990 κυβικών, τις πινακίδες και την άδεια του οποίου έχει ήδη καταθέσει στη ΔΟΥ της περιοχής της. Η γυναίκα κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, αφού δεν μπορούσε να εξοφλήσει ένα δάνειο 20.000 ευρώ που είχε πάρει, καθώς από το 2010 σταμάτησε να εργάζεται στο περίπτερο που διατηρούσε επί δύο χρόνια, ενώ δεν λάμβανε πλέον και το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Η οφειλέτρια με την αίτησή της δήλωσε αδυναμία εξόφλησης της δανειακής της υποχρέωσης και υπαγωγή της στον «νόμο Κατσέλη», κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Εξάλλου, η μόνη της... περιουσία ήταν το γεγονός ότι ήταν συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα της, στον οποίο κατατίθεται η σύνταξή του και δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα.

«Πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση ως βάσιμη και στην ουσία της και να ρυθμιστούν τα χρέη της αιτούσης με σκοπό την απαλλαγή της, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο διατακτικό» απεφάνθη το δικαστήριο, αναφέροντας τι προβλέπει ο νόμος και γιατί συντρέχουν οι προϋποθέσεις στο πρόσωπο της 45χρονης γυναίκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass