ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η "ΕΑΡΙΝΗ" ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Με εκπτώσεις θα ξανανοίξουν τα εμπορικά…

* Το σημερινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς για τα τελευταία πασχαλινά ψώνια

Δημοσίευση: 30 Απρ 2016 0:03
Επτά ημέρες θα διαρκέσει φέτος το εαρινό... δεκαήμερο εκπτώσεων Επτά ημέρες θα διαρκέσει φέτος το εαρινό... δεκαήμερο εκπτώσεων

 

 

Ανοιχτή θα είναι και σήμερα η αγορά στη Λάρισα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία τους πασχαλινά ψώνια. Τα εμπορικά καταστήματα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τα πολυκαταστήματα, οι αλυσίδες καταστημάτων και τα μεγάλα καταστήματα του ΣΕΛΠΕ θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Τα σουπερ μάρκετ επίσης θα είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα 2/5 (υποχρεωτική αργία), όπως και την Τρίτη 3/5 (μεταφορά αργίας Πρωτομαγιάς) η αγορά θα είναι κλειστή ενώ από την Τετάρτη 4 Μαΐου επανέρχεται και το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ με ανοιξιάτικες εκπτώσεις θα υποδεχθούν την ερχόμενη εβδομάδα τους Λαρισαίους καταναλωτές τα εμπορικά καταστήματα. Μετά τις διαδοχικές αργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου, που θα ανοίξει η αγορά, θα ξεκινήσει και το εαρινό δεκαήμερο των εκπτώσεων, το οποίο βέβαια, λόγω των αργιών, θα διαρκέσει μόνο επτά ημέρες.

Επί της ουσίας, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Μαΐου. Κι αυτό, διότι τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η αγορά θα είναι κλειστή. Υπενθυμίζεται δε ότι ο νόμος 4177/2013, με τον οποίο θεσπίστηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, προβλέπει ότι αυτές πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με το δεκαήμερο να καθορίζεται ημερολογιακά και όχι βάσει των εργάσιμων ημερών.

Βάσει του νόμου, προβλέπεται επίσης ότι τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου και όταν αυτή συμπίπτει με επίσημη αργία του κράτους, τότε η δυνατότητα αυτή μετατίθεται την επόμενη Κυριακή. Έτσι, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν την Κυριακή 8 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά) από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Την ερχόμενη εβδομάδα ο εμπορικός σύλλογος Λάρισας θα αποφασίσει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του ενώ ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα των μελών του την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από τις 11 πμ έως 8μμ.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Τη συγκεκριμένη ημέρα, οι εμπορουπάλληλοι της Λάρισας, μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους θα απεργούν, αντιδρώντας στην κατάργηση της αργίας των Κυριακής. Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα "Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο", είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Το ζήτημα της "κυριακάτικης αργίας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου εμποροϋπαλλήλων, είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα. Ο σύλλογος καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο και να πάρει θέση μάχης απέναντι στο πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass