ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ «ΡΟΛΑ» ΚΙ ΆΛΛΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

Διχάστηκε χθες η αγορά της Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 10:30

 

Εν μέσω ανοιξιάτικων εκπτώσεων, στο πλαίσιο του δεκαημέρου προσφορών των εμπορικών καταστημάτων στη Λάρισα χθες, η αγορά της πόλης υπολειτούργησε, με κάποια καταστήματα να «έχουν κατεβάσει ρολά» και άλλα να έχουν διάπλατα ανοιχτές τις θύρες τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπόρων της πόλης μας,επέλεξε να μην ανοίξει τα καταστήματά τουτην Κυριακή, συμμετέχοντας στο απεργιακό κύμα της χώρας, κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα την ίδια μέρα απεργία είχαν κηρύξει και οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας, μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αντιδρώντας στην κατάργηση της αργίας των Κυριακής.

Απ την άλλη, μερίδα ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων, αλλά και καταστήματα πολυεθνικών εταιρειών, στο κέντρο της πόλης, λειτούργησαν κανονικά.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, σε ανακοίνωσή της είχε καλέσει τους εμπόρους «σε απεργία με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου 2016», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το πρωί του Σαββάτου, 7 τρέχοντος, θα εισαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fasttrack, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις.

Οι οργανώσεις μας, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφάσισε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass