ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Αυξήθηκε η ζήτηση και "τσίμπησε" το θέρμανσης

* Αυξημένη η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Θεσσαλία - Επαρκούν οι ποσότητες για την τροφοδοσία

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 15:24

Με το χιονιά να δοκιμάζει τις αντοχές των Λαρισαίων πολιτών, οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων που διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης έχουν γίνει περιζήτητοι… Το τσουχτερό κρύο έχει ανεβάσει την κατανάλωση του καυσίμου με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης να έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Οι ποσότητες όμως που αγοράζουν οι πολίτες είναι μικρές, ίσα-ίσα για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες μέρες ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι πηγαίνουν στα πρατήρια με μπιτόνια για λίγο πετρέλαιο.

"Οι συνοικίες της Λάρισας είναι απροσπέλαστες από τα χιόνια και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους καταναλωτές" εξηγεί η πρόεδρος των βενζινοπωλών Ελσ. Παπαδοπούλου". Όσο για την τιμή του, είναι τσιμπημένη σπάζοντας το φράγμα του ενός ευρώ. Χθες από τα πρατήρια της Λάρισας το πετρέλαιο θέρμανσης διεθίθετο κατά μέσο όρο στα 0,988 λεπτά, με φθηνότερη τιμή τα 0,959 λεπτά και ακριβότερη το 1,059 λεπτά ανά λίτρο.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΕΡΙΟΥ

Την ίδια στιγμή λόγου του πολικού ψύχους αυξημένες είναι και οι καταναλώσεις φυσικού αερίου στη Λάρισα και στη Θεσσαλία γενικότερα, με το γεν. διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λ. Μπακούρα να επισημαίνει πως υπάρχει επάρκεια αερίου για την τροφοδοσία οικιακής και εμπορικής κατανάλωσης. "Υπήρξαν και δυσκολότερες ημέρες" σχολίασε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας το πρόβλημα μόνο στις μεμονωμένες περιπτώσεις έλλειψης παροχής ζεστού νερού σε υδραυλικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης.

Είναι γεγονός ωστόσο ότι τις προηγούμενες ημέρες σε όλη τη χώρα σημειώθηκε ρεκόρ κατανάλωσης φυσικού αερίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από αιχμή 220 χιλ. μεγαβατώρες την ημέρα, τις προηγούμενες ημέρες η ζήτηση έφτασε τις 279 χιλιάδες (+25%) ενώ το τελευταίο διήμερο καταναλώθηκαν 110 χιλιάδες μεγαβατώρες φυσικού αερίου, επιπλέον των συμβολαιοποιημένων ποσοτήτων ως αέριο εξισορρόπησης.

Την ίδια στιγμή αυξημένη είναι και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με την αιχμή του συστήματος να ξεπερνά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα 9400 MW. Για την κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα, δουλεύουν στο φουλ όλες οι μονάδες της ΔΕΗ και των ιδιωτών, καθώς επίσης και τα υδροηλεκτρικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass