ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον των επιχειρήσεων

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 16:22

 Τον έντονο προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα της οικονομίας και της αγοράς στην Ελλάδα εκφράζουν οι οικονομικοί διευθυντές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής έρευνας CFO της Deloitte για το πρώτο τρίμηνο του 2017.


Στην ερώτηση «Πώς θα χαρακτηρίζατε τα επίπεδα της οικονομικής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις», 82% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά απάντησε «εξαιρετικά υψηλά», ενώ αναφορικά με το αν η τρέχουσα περίοδος είναι κατάλληλη ώστε να πάρει μία εταιρεία επιχειρηματικά ρίσκα, 82% των CFOs απάντησε αρνητικά. Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των οικονομικών διευθυντικών στελεχών στην Ελλάδα εκφράζει ανησυχία για το μέλλον, 61% των ερωτηθέντων αναφορικά με το κλίμα της αγοράς στη χώρα μας απάντησαν πως προβλέπουν αύξηση εσόδων για τις εταιρείες τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 34% προβλέπει αύξηση των προσλήψεων, έναντι μόλις 18% που προβλέπει μείωση.
Σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές προτεραιότητες των οικονομικών διευθυντών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τον επόμενο χρόνο, ο έλεγχος του κόστους, η ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επέκταση σε νέες αγορές ακολουθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass