ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Η ΑΑΔΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Και μέσω κινητού έλεγχος για αποδείξεις

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2017 15:00

Να μεταφέρει στα κινητά τηλέφωνα με την μορφή εφαρμογής την ειδική υπηρεσία για την εγκυρότητα των φορολογικών παραστατικών (αποδείξεων - τιμολογίων) που ήδη παρέχει στο δικτυακό τόπο της η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στο δικτυακό τόπο της η ΑΑΔΕ σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική απόφαση σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση στο Γαϊδουρονήσι, όπου εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους εντόπισαν καντίνες με ταμειακές- μαϊμού.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείο Οικονομικών είναι οι καταναλωτές να δραστηριοποιηθούν και να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στα κινητά τους, ώστε συμπληρώνοντας σε ειδικά πεδία τα στοιχεία της απόδειξης να γνωρίζουν άμεσα το εάν αν η ταμειακή που εξέδωσε την απόδειξη είναι νόμιμη και δηλωμένη στο υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι που θα διαπιστώνουν ότι έχουν λάβει απόδειξη από μη σύννομη ταμειακή μηχανή θα μπορούν με ηλεκτρονικό τρόπο να καταγγέλλουν στην ΑΑΔΕ το συμβάν. Σημειώνεται πως σήμερα κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να ελέγξει αν οι αποδείξεις που εκδίδει ένα κατάστημα είναι κανονικές και γνήσιες, μπορεί να το διαπιστώσει μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass