ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ

Θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων η ανάπτυξη

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 22:06
Από την επίσκεψη της νέας διοίκησης του ΕΣΛ στο πρόεδρο του Επιμλητηρίου Δημ. Αδάμ Από την επίσκεψη της νέας διοίκησης του ΕΣΛ στο πρόεδρο του Επιμλητηρίου Δημ. Αδάμ

Την καλή συνεργασία και τις κοινές απόψεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα και πρωτίστως στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα και οι στρεβλώσεις στην αγορά, επιβεβαίωσε η συνάντηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Η νέα διοίκηση των εμπόρων, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί με θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής, επισκέφτηκε χθες τον Δημ. Αδάμ, με τον οποίο συζήτησε τα θέματα που αφορούν στο εμπόριο και στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και αποφάσισαν να χαράξουν κοινό μέτωπο και δράση αξιώνοντας από τη κεντρική διοίκηση γενναίες αποφάσεις και ουσιαστικά μέτρα.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εμπόρων Χαρ. Παπαδόπουλος οι επαγγελματίες αξιώνουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα καθώς έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας είναι αυτός που συνεχίζει να κρατά ζωντανή την ελληνική οικονομία. Και το λιγότερο που απαιτούν σήμερα, είναι να δημιουργηθούν ξανά στη περιοχή μας αλλά και σε όλη τη χώρα συνθήκες ανάπτυξης. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέψει να ελπίσουν, να προγραμματίσουν, να σχεδιάσουν. Θεωρούμε πως η στόχευση για τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος…»

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ ανέφερε πως όταν λέμε ανάπτυξη, δεν εννοούμε μια οριακά θετική μεταβολή του ΑΕΠ από εξάμηνο σε εξάμηνο, ή από έτος σε έτος. Χρειάζεται ριζική αποκατάσταση συνθηκών ευημερίας στην αγορά και στην κοινωνία και ο στόχος αυτός, δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από την κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όμως και επενδύσεις όταν το ύψος των φόρων και των εισφορών που ισχύουν σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να διαθέτουμε ένα ασταθές και πολύπλοκο φορολογικό περιβάλλον, το οποίο αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τις «τρύπες» που εμφανίζονται κάθε φορά στα έσοδα του προϋπολογισμού. Πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι όροι χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας, να μειωθεί η γραφειοκρατία και να λειτουργήσει επιτέλους το κράτος-υπηρέτης και όχι το κράτος- δυνάστης του πολίτη και του επιχειρηματία".

Να σημειωθεί πως μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση και η επικείμενη μείωση των δημοτικών τελών για την επαγγελματική χρήση εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη στοχευμένη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

 ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ

Στο μεταξύ να σημειώσουμε πως το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Λάρισας εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει έντονα το βανδαλισμό στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Εβραίων Μαρτύρων της πόλης δηλώνοντας πως "παραμένει σταθερά και δυναμικά απέναντι σε κάθε πράξη μισαλλοδοξίας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass