ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

"Να ορίζεται στο Ε1 η κατοικία που χρήζει προστασίας"

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 15:14

Πρόταση να δηλώνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου μέσω του Ε1 ποια είναι η κατοικία που χρήζει προστασίας, ενόψει της έναρξης της διαδικασίας των πλειστηριασμών, έχει καταθέσει η Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας, όπως τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 ο πρόεδρός της Γιώργος Ρούσκας.


«Δεν είναι ζήτημα του Έλληνα συμβολαιογράφου τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς. Η απόφαση ανήκει στο πολιτικό σύστημα. Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός που θα εξειδικεύεται στο εξής συγκεκριμένο στοιχείο: Μπορεί να οριοθετηθεί και να θεσμοθετηθεί στο Ε1 να δηλώσει ο καθένας ποια είναι η κατοικία που χρήζει της συγκεκριμένης προστασίας. Έχουμε υποβάλλει τη σχετική πρόταση στους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία. Θα φαινόταν πολύ εύκολα ποιος είναι αυτός που στρατηγικά αποφεύγει να πληρώσει και θα φαινόταν ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Αποδεικνύεται πλέον ότι η εμπορική αξία ακινήτου είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή που είχε αποκτήσει».
Όπως είπε ο κ. Ρούσκας, το ζήτημα της ασφάλειας είναι μείζον για τους συμβολαιογράφους. «Εδώ και 8 μήνες είχαμε αφεθεί εντελώς στην τύχη μας, ήμασταν μόνοι μας και δεν μας βοηθούσε η πολιτεία για να διενεργηθεί η διαδικασία που είναι πολύ σημαντική για την πορεία των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε και προσέθεσε ότι « Ήμασταν μόνοι μας. Πρέπει η πολιτεία να θεσμοθετήσει νομοθετικά αυτή την προστασία που απαιτείται από τους καιρούς και να αποφασίσουν όλοι ποιους θέλουν να προστατεύσουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass