ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΛΥΣΗ"

Πικρίες και υπόνοιες στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΛ

* Τι "έδειξαν" οι ψηφοφορίες και πώς κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στους μικρομεσαίους της Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 22:11
Από τη συνεδρίαση της διοίκηση επαγγελματοβιοτεχνών του νομού για τη συγκρότηση του προεδρείου Από τη συνεδρίαση της διοίκηση επαγγελματοβιοτεχνών του νομού για τη συγκρότηση του προεδρείου

Με φανερή τη δυσαρέσκεια των μελών της παράταξης "Νέα Λύση" που άφησαν υπόνοιες και αιχμές για μεθοδεύσεις στις ψηφοφορίες κατανομής των αξιωμάτων, ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας για τη συγκρότηση προεδρείου.


Τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου που προέκυψαν από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, ολοκλήρωσαν μετά από μια δίωρη περίπου διαδικασία, τη σύνθεσή του, αφήνοντας μια αίσθηση πικρίας και δυσθυμίας στα τρία μέλη της νεοσύστατης παράταξης που μπήκε στη διαδικασία χωρίς "προεργασία". Με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί, να απορεί με το αποτέλεσμα των μυστικών ψηφοφοριών και να θεωρεί πως ήταν προϊόν… παρασκηνιακής συνεννόησης.
Επί της ουσίας πάντως από την όλη διαδικασία που κύλησε ομαλά και σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της Ομοσπονδίας, προέκυψε για την επόμενη τριετία η νέα διοίκηση των μικρομεσαίων της Λάρισας, με τον Δημ. Παληογιάννη, τον πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων να παραμένει εκ νέου για δεύτερη συνεχή θητεία στο "τιμόνι" της ΟΕΒΕΛ .
Πρωτίστως να επισημάνουμε  πως οι 11 έδρες του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, κατανεμήθηκαν στις τρεις παρατάξεις, που συμμετείχαν, ως εξής: Η  "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" (ΑΣΚ), η οποία πρώτευσε με 26 ψήφους πήρε 4 έδρες, η "ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" (ΑΣ) που ακολούθησε με 22 ψήφους κατοχύρωσε και αυτή 4 έδρες και η "ΝΕΑ ΛΥΣΗ" (ΝΛ) με 16 ψήφους πήρε 3 έδρες.
 Βάσει του συσχετισμού αυτού και σύμφωνα πάντα με το αποτέλεσμα των πέντε ψηφοφοριών που έγιναν στη συγκρότηση του προεδρείου, τα αξιώματα κατανεμήθηκαν  ως ακολούθως: Τις θέσεις του προέδρου και του ταμία πήρε η ΑΣΚ, τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα η ΑΣ και το αξίωμα του αναπληρωτή γ. γραμματέα η "Νέα Λύση".
ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ
Ιδού, πως εξελίχθησαν οι ψηφοφορίες:
* Για τη θέση του προέδρου υπήρχαν δύο υποψηφιότητες. Παληγιάννης-Νάχαμος. Ο πρώτος πήρε 4 ψήφους και ο δεύτερος 3. Λευκά 4.
* Για τη θέση του αντιπροέδρου υπήρχαν δύο υποψηφιότητες. Δεμίρης - Νάχαμος. Ο πρώτος πήρε 4 ψήφους, ο δεύτερος 3. Λευκά 4.
* Για τη θέση του γενικού γραμματέα δύο υπήρχαν υποψηφιότητες. Ζιώγκος-Νάχαμος. Ο πρώτος πήρε 4 ψήφους και ο δεύτερος 3. Λευκά 4.
* Για τη θέση του ταμία, υπήρχε μία μόνο υποψηφιότητα, του Γκουνταρόπουλου, ο οποίος πήρε 4 ψήφους και 7 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά.
*Για τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα ο Νάχαμος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, παίρνοντας 5 ψήφους ενώ 6 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά.
Συνεπώς η σύνθεση της νέας διοίκησης της ΟΕΒΕΛ ορίστηκε ως εξής: Πρόεδρος: Δημ. Παληογιάννης (ΑΣΚ). Αντιπρόεδρος: Σπύρος Δεμίρης (ΑΣ) Γεν. Γραμματέας: Ευάγγελος  Ζιώγκος (ΑΣ), Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Ευθύμιος Νάχαμος (ΝΛ), Ταμίας: Βάιος Γκουνταρόπουλος (ΑΣΚ) και μέλη τους: Κωνσταντίνος Σαγώνας (ΑΣΚ), Γιώργος Σακελλαρόπουλος (ΑΣΚ), Κωνσταντίνος Παναγόπουλος (ΑΣ), Παναγιώτα Ζαμανάκου (ΑΣ), Γεώργιος Ζάνος (ΝΛ) και Αλέξανδρος Γκούλιος  (ΝΛ).
Τέλος να σημειώσουμε πως ο κ. Παληογιάννης, στις πρώτες του δηλώσεις στην "Ε" μετά την ανανέωση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, τόνισε πως η διοίκηση θα εντείνει τις προσπάθειες να επανέλθουν στην Ομοσπονδία τα σωματεία που έφυγαν και θα αγωνιστεί με ενωτικό και αγνωστικό πνεύμα για την άρση των εμποδίων και των προβλημάτων που βιώνει η τοπική επιχειρηματικότητα.   
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ




Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass