ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ… ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Φύλλο και φτερό» το λογιστήριο του ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 7:48

Εδώ και 3 ημέρες, οι επιθεωρητές αναζητούν τα «ίχνη» δικαιολογητικών και τραπεζικών παραστατικών, για να εντοπίσουν πού κατέληξαν «δάνεια», «δεκάδων χιλιάδων ευρώ»

Το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στη Λάρισα «ξεσκονίζουν» τα τελευταία 24ωρα ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών του Οργανισμού.

Οι επιθεωρητές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», βρίσκονται στη Λάρισα εδώ και 3 ημέρες τουλάχιστον και, στο πλαίσιο έκτακτου ελέγχου πραγματοποιούν εξονυχιστικό έλεγχο κάνοντας «φύλλο και φτερό» το λογιστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης με τους υπαλλήλους να εκπλήσσονται, με αφορμή και την απόφαση των επιθεωρητών, να «δεσμεύσουν» τον χώρο αλλάζοντας ακόμη και κλειδαριές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελεγκτές αναζητούν τη «διαδρομή» μεταξύ λογιστηρίου και τραπεζών για να διαπιστώσουν πού κατέληξαν «δεκάδες χιλιάδες ευρώ» από τα δάνεια που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Οργανισμού.

ΕΝΤΟΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι επιθεωρητές του ΟΑΕΔ βρίσκονται στη Λάρισα από την περασμένη Τρίτη, με εντολή της διοίκησης του Οργανισμού προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτο (εσωτερικό) έλεγχο στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που εδρεύει στο κτίριο του ΟΑΕΔ Λάρισας στη συνοικία του Ιπποκράτη.

Οι επιθεωρητές ερευνούν «βήμα – βήμα» τα οικονομικά στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό καλούνται από τους ίδιους να δώσουν διευκρινίσεις στελέχη και εργαζόμενοι ενώ μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό αν ο έλεγχος αφορούσε το τρέχον οικονομικό έτος ή είχε επεκταθεί και σε προηγούμενα οικονομικά έτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από χθες τουλάχιστον, η έρευνα εστιάζεται στα «ίχνη» εγγράφων (δικαιολογητικών) και τραπεζικών παραστατικών που «αφορούν σε δάνεια» μεταξύ ΟΑΕΔ και τράπεζας ή τραπεζών προκειμένου να διαπιστωθεί πού κατέληξαν «δεκάδες χιλιάδες ευρώ» και ειδικότερα αν τα οικειοποιήθηκε, κάποιος ή κάποιοι ή αν κατέληξαν σε πραγματικούς δικαιούχους.

Μέχρι χθες επίσης και με δεδομένο ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη κανείς δεν μπορούσε να βεβαιώσει με ακρίβεια το χρηματικό ποσό, αν και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές και με βάση πάντα πρώτες εκτιμήσεις, το ποσό φαίνεται πως «ξεπερνά τις 50.000 ευρώ».

Ο εντοπισμός των «αποδεικτικών στοιχείων» είχε ως αποτέλεσμα οι επιθεωρητές να δεσμεύσουν τον χώρο του λογιστηρίου και μάλιστα, με σκοπό την «ασφαλή διεξαγωγή αλλά και την ολοκλήρωση της έρευνας» άλλαξαν ακόμη και τις κλειδαριές των γραφείων στο λογιστήριο, εξέλιξη που μάλλον εξέπληξε τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ Λάρισας.

Η παρουσία των επιθεωρητών στη Λάρισα διαδόθηκε χθες μεταξύ των εργαζομένων αλλά λόγω και του απορρήτου της έρευνας, δεν έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία. Το σίγουρο είναι πως ο έλεγχος δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη με τους υπαλλήλους του Οργανισμού να αναμένουν πλέον το πόρισμα των επιθεωρητών για να διαπιστώσουν εάν τελικά πρόκειται για «απάτη σε βάρος του ΟΑΕΔ» ή όχι και φυσικά αν εμπλέκονται ή όχι συνάδελφοί τους και σε ποιο βαθμό.

Μέχρι χθες βράδυ πάντως η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση γύρω από την υπόθεση παρότι, όπως προαναφέρθηκε, ο έλεγχος γίνεται με δική της εντολή.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass