ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ενωτικά μηνύματα με αιχμές και "καρφιά"…

* Πώς αποτιμούν το αποτέλεσμα οι επικεφαλής των συνδυασμών και τα "σήματα" που εκπέμπουν…

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2017 15:06

 Με την ανακήρυξη των συμβούλων που θα συγκροτούν το νέο Δ.Σ. εκ μέρους της εκλογικής επιτροπής και με μηνύματα των επικεφαλής των συνδυασμών, που αποτυπώνουν τις προθέσεις τους για το πώς θα πορευτούν στη νέα επιμελητηριακή θητεία και τη στάση που θα κρατήσουν  ξεκίνησε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση της διοικητικής επιτροπής του επιχειρηματικού φορέα του νομού.

Τα μηνύματα των επικεφαλής των συνδυασμών αν και διαπνέονται από ενωτικό πνεύμα και διάθεση, προσεγγίζουν από διαφορετική σκοπιά το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ δεν λείπουν και οι αιχμηρές αναφορές για το προεκλογικό κλίμα … 

Σε κάθε περίπτωση προχθές Πέμπτη, η εκλογική επιτροπή προέβη στην ανακήρυξη των τακτικών και  αναπληρωματικά μελών των συμβούλων. Η διορία για την υποβολή ενστάσεων λήγει την  ερχόμενη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ενστάσεις και η απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης στο επίσημο ερώτημα της υπηρεσίας του Επιμελητηρίου για την αδιάθετη έδρα δεν διαφοροποιήσει τα δεδομένα (πράγμα δύσκολο), τότε από η ερχόμενη εβδομάδα, η επιχειρηματική κοινότητα θα μπει σε τροχιά της επίσημης εκπροσώπησής της εκλέγοντας τον πρόεδρο, το Α΄και Β΄ αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα, τον οικονομικό επόπτη, τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων και τον υπεύθυνο συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων.  Σε κάθε περίπτωση η προθεσμία για τη συγκρότηση του προεδρείου λήγει στις 27 Δεκεμβρίου.  

Ειδικότερα, οι αντιπρόσωποι του νέου Δ.Σ., σύμφωνα πάντα με την πράξη ανακήρυξης των επιτυχόντων εκλογικής επιτροπής, κατά τμήμα και συνδυασμό είναι οι εξής:  

 * ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (11  σύμβουλοι)

* "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" του Περ. Καζαντζίδη (1 έδρα). Τακτικό μέλος ο ίδιος και αναπληρωματικό η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Ο συνδυασμός δεν βγάζει άλλη έδρα.

 * "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" του Σωτ. Γιαννακόπουλου  (4 έδρες ): Τακτικά μέλη ΔΗΜ. ΛΕΚΚΑΣ, ΔΗΜ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΝΗΣ και ΓΕΩΡΓ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ. Αναπληρωματικοί ΓΡ. ΓΚΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ  ΒΑΣ. ΜΠΕΛΙΩΚΑΣ.

* "ΕΠ. ΑΝ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ του Δημ. Παπαλέξη (1 έδρα): Τακτικό μέλος ΕΜ. ΣΑΡΡΟΣ, αναπληρωματικός ΒΑΣ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ.

* "ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ", του Δημ. Αδάμ (4 έδρες): Τακτικά μέλη ΓΕΩΡΓ. ΔΗΜΟΒΕΛΗΣ,  ΜΠΡΕΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,  ΖΗΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,  ΚΟΜΠΟΣ ΘΩΜΑΣ. Αναπληρωματικοί  ΖΑΔΕΣ ΞΕΝΟΦΩΝ,  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

* ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ του Βασ. Ζάρκου (1 έδρα): Τακτικό μέλος ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, αναπληρωματικός ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΔΗΜ.

  ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (11 σύμβουλοι)

 * ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (4 έδρες): Τακτικά μέλη ΖΑΜΠΟΥΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ ΝΙΚ., ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΛΕΚΚΑΣ ΑΘ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Αναπληρωματικά μέλη: ΠΑΛΑΚΑ ΒΑΪΑ, ΕΞΑΡΧΟΣ ΔΗΜ.

* ΕΠ. ΑΝ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ (2 έδρες ) Τακτικά μέλη ΖΗΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΝΤΑΒΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Αναπληρωματικός ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜ.

* ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ (4 έδρες) Τακτικά μέλη ΤΟΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΙΖΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΥΡΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, αναπληρωματικά μέλη: ΖΗΡΔΕΛΗΣ  ΘΩΜΑΣ, ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

* ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (1 έδρα) Τακτικό μέλος ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και αναπληρωματικός ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ.

* ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (9 σύμβουλοι) 

 * ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (4 έδρες) Τακτικά μέλη: ΤΖΗΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ,  ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ, ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΤΑΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αναπληρωματικά μέλη ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΡΕΒΗΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.

* ΕΠ. ΑΝ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ (1 έδρα) Τακτικό μέλος ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, αναπληρωματικός ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚ. 

* ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ (3 έδρες) Τακτικά μέλη: ΜΑΝΟΥΑΧ ΜΩΥΣΗΣ,  ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Αναπληρωματικά μέλη ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΚΩΝ., ΚΟΕΝ ΡΑΣΕΛ

* ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ( 1 έδρα) Τακτικό μέλος ΚΟΛΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, αναπληρωματική ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων καταλαμβάνουν την πρώτη έδρα του συνδυασμού σε τμήμα της επιλογής τους στο οποίο ο συνδυασμός έχει λάβει τουλάχιστον μία έδρα. Συνεπώς κάποιοι εξ αυτών δεν θα είναι στη νέα διοίκηση.   

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στο μεταξύ ανακοινώσεις στις οποίες ευχαριστούν τους ψηφοφόρους τους, κάνοντας μια πρώτη αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος έκαναν οι επικεφαλής των συνδυασμών.

* ΣΩΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά από ένα δύσκολο αλλά ωραίο και χωρίς εντάσεις αγώνα, η "Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση" αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές . Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμμετοχή και υποστήριξη της ομάδας που δημιουργήσαμε όλοι μαζί, με ένα κοινό όραμα για το Επιμελητήριο. Συγχαρητήρια στους συνυποψήφιους όλων των συνδυασμών για τη συμμετοχή τους και την προσπάθεια ανάδειξης του Επιμελητηριακού θεσμού. Συγχαρητήρια και καλή θητεία στους εκλεγέντες στο ΔΣ το οποίο έχει ιδιαίτερα σημαντικό έργο να υλοποιήσει. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί, στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να δημιουργήσουμε μαζί τις ευκαιρίες που μας αξίζουν. Για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο επιμελητήριο, αρωγό στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και χρήσιμο σε κάθε συνάδελφο".

* ΔΗΜ ΑΔΑΜ: Είναι μια αδιαμφισβήτητη νίκη για το συνδυασμό μας. Με την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της περιοχής μας, διπλασιάσαμε τα ποσοστά και τις έδρες που είχαμε στο Επιμελητήριο από την προηγούμενη θητεία. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί εκ των πραγμάτων επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλαμε στην προηγούμενη θητεία, αλλά και ταυτόχρονα μας γεμίζει ευθύνη για το επόμενο διάστημα, που όπως όλοι συμφωνούμε, είναι κρίσιμο. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η επιλογή τους στο συνδυασμό μας είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Μια δέσμευση εμπιστοσύνης, συνεργασίας και ουσιαστικών αποτελεσμάτων. Είμαστε εδώ! Δυνατοί και αποφασισμένοι. Για να τιμήσουμε την κάθε μια ψήφο που μας εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι μας. Είμαστε εδώ για το Επιμελητήριο και την επιχειρηματικότητα. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ενότητα που απαιτεί η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που βρίσκονται μπροστά μας.

* ΔΗΜ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: Θεωρούμαστε νικητές καθώς η ψήφος των επιχειρηματιών μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε σημαντικό ρόλο στο νέο Δ.Σ.  Έχουμε ήδη καταστεί στην συνείδηση των Λαρισαίων επιχειρηματιών ως η παράταξη των νέων ανθρώπων, των νέων ιδεών  και της ανανέωσης και διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στο νέο ΔΣ θα είναι καθοριστική για την αναβάθμιση του φορέα, την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τα μέλη και την ολοκληρωτική διαφάνεια στην διαχείριση του Επιμελητηρίου. Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει ενωμένους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρηματιών. Οι προσπάθειες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για την πολιτικοποίηση των επιλογών μας, μας αφήνει "παγερά" αδιάφορους. Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις αρκεί να ενστερνίζονται τις βασικές μας αρχές και θέσεις".

* ΒΑΣ. ΖΑΡΚΟΣ: Η προεκλογική πόλωση δεν βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί ένας εκτενής και σοβαρός διάλογος  για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού. Ο έντονος  και ενδεχομένως εκτός πλαισίων αγώνας για παραταξιακή επικράτηση μάλλον συσκότισε παρά διαφώτισε τους επιχειρηματίες για τις  προθέσεις μας, αδικώντας σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειές μας.  "Όσον αφορά  την επόμενη μέρα εξακολουθεί να  είναι εδραία η πεποίθησή μας ,ότι τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας δεν μπορούν  να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά  και με επιτυχία με αποκλεισμούς και παραταξιακές λογικές. Απαιτούνται προγραμματικές συγκλίσεις και ενεργή συμμετοχή και συμβολή όλων  μας στην εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού που δεν μπορεί να είναι άλλος από το καλό των επιχειρήσεών μας και της  τοπικής ανάπτυξης. Ευθύνη μας είναι να βρούμε τον  τρόπο να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και παραγωγικά. Η πρόκληση είναι μπροστά μας.

* ΠΕΡ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: Ευχαριστούμε τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που στηρίξανε σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό ότι χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους και ανεξάρτητους συνομιλητές» των κυβερνήσεων.  Η ΑΑΣ θα είναι η μοναδική φωνή αποκάλυψης όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουμε αυτό το βήμα για να ενημερώσουμε τους αυτοαπασχολούμενους και τα σωματεία μας, για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και αντίστασή τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζεται σε νέες αυταπάτες και “αφηγήματα” .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass