Η Πειραιώς στηρίζει την αγροτική οικονομία

* ΟΛΙΣΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 15:14

Η ανθεκτικότητα της αγροτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα παραμένει αξιοσημείωτη, ιδιαίτερα τώρα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και είναι στο σύνολό τους οικογενειακές εκμεταλλεύσεις. Η ανάγκη που αναδεικνύεται σήμερα για επενδύσεις σε σύγχρονο γεωργικό εξοπλισμό, είναι πιο έντονη από ποτέ, καθώς αυτές φαίνεται να αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη της αγροτικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Οι επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι σχετικές δράσεις στο πλαίσιο του LEADER, στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν οι επενδύσεις από τους παραγωγούς για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και η οικοτεχνία.

Με αυτά τα δεδομένα το να βρίσκεται μια τράπεζα η οποία να στηρίζει τους αγρότες αποτελεί πρώτιστο ζητούμενο, και η Πειραιώς αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, στις ιδιαιτερότητες τους και να προσφέρει ευέλικτες λύσεις και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως επισήμαναν την περασμένη εβδομάδα στελέχη του αγροτικού της τομέα σε ειδική ημερίδα στην Λάρισα, η τράπεζα έχει ήδη προετοιμάσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προϊόντα που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των παραγωγών για τη διευκόλυνση της αξιοποίησης των σχετικών προγραμμάτων.

Πρωτίστως όπως σημείωσαν "η σχέση των αγροτών με την Πειραιώς είναι ιδιαίτερα δυνατή και ουσιαστική. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών την επιλέγει για την είσπραξη των επιδοτήσεών τους. Παράλληλα, με δεδομένο ότι ο αγροδιατροφικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η τράπεζα ξεδιπλώνει σταθερά τη βεντάλια των δράσεων και των πρωτοβουλιών της γι΄ αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει ένα ευρύ πακέτο με εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που αφορούν στην παροχή ρευστότητας για την κάλυψη τόσο των παραγωγικών όσο και των επενδυτικών τους αναγκών αξιοποιώντας παράλληλα και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020".

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Εξειδικεύοντας το πρόγραμμά της, στον τομέα χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της παραγωγικής διαδικασία επισήμαναν πως η τράπεζα παρέχει:

 * Τη Συμβολαιακή Τραπεζική. Το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας χρηματοδοτεί, διασφαλίζει την πώληση και την πληρωμή της αγροτικής παραγωγής, με μόνη εξασφάλιση το συμβόλαιο μεταξύ επιχείρησης και παραγωγού. Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, καθώς υποστηρίζει χρηματοδοτικά τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων.

* Το Ανοικτό Δάνειο Αγροτών (ΑΔΑ). Καλύπτει τις ανάγκες της εκμετάλλευσης, με δυνατότητα χορήγησης μεγαλύτερων ποσών προσαρμοσμένων στις εξατομικευμένες παραγωγικές ανάγκες της. Το όριο του ΑΔΑ συνδέεται με το είδος καλλιέργειας ή εκτροφής και το μέγεθος της εκμετάλλευσης.

* Τη Μικρο-χρηματοδότηση. Ο παραγωγός έχει πρόσβαση σε δάνειο μέχρι 5.000 ευρώ, για άμεση κάλυψη εκτάκτων αγροτικών αναγκών, όπως αποκατάσταση ζημιών γεωργικού εξοπλισμού, μικροεπισκευές και οποιαδήποτε άλλα μη προγραμματισμένα έξοδα.

* Την "Κάρτα του Αγρότη". Σε συνεργασία με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνει πρόσβαση σε απαραίτητη ρευστότητα, σε όλους τους αγρότες δικαιούχους επιδοτήσεων, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καλλιεργητικές τους ανάγκες, τη στιγμή που ακριβώς χρειάζεται.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Στον τομέα χρηματοδότηση για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες των αγροτών προσφέρει:

* Χρηματοδότηση για υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης και υπόλοιπων επενδυτικών μέτρων ΠΑΑ. πρόκειται για ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων, που περιλαμβάνει το επενδυτικό δάνειο, την εγγυητική επιστολή και το δάνειο έναντι επιχορήγησης για συνολική κάλυψη των αναγκών.

* Χρηματοδότηση για την αγορά γεωργικού εξοπλισμού.

* Χρηματοδότηση αγοράς γης. Το εξειδικευμένο δάνειο, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την Τράπεζα, προσφέρεται σε όλους τους αγρότες, ανεξαρτήτως αν είναι δικαιούχοι οποιασδήποτε μορφής επιδότησης, για αγορά γης και ανάπτυξη γεωργικής εκμετάλλευσης.

* Χρηματοδότηση νέων αγροτών. Εξειδικευμένο τραπεζικό προϊόν, που λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας γεωργικής εκμετάλλευσης κατά την εκκίνησή της. Νέοι αγρότες κάτω των 40 ετών τυγχάνουν και επιδότησης επιτοκίου έως 100% για την αγορά γης κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Αναγνωρίζοντας ότι τα πολυσύνθετα προβλήματα αναζητούν περισσότερες από μια λύσεις, η Πειραιώς προσφέρει άριστη εξυπηρέτηση και μια σειρά από εξειδικευμένα προϊόντα, όπως λογαριασμός ταμιευτηρίου αγροτών, για τη λήψη των αγροτικών ενισχύσεων και τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών μέσω της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής, της winbank. Παράλληλα παρέχει μια ολοκληρωμένη πρόταση ασφάλισης, απόλυτα προσαρμοσμένης σε κάθε ανάγκη του σύγχρονου αγρότη με σκοπό τη συμβολή στη μείωση των κινδύνων της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass