Πρόστιμα "φωτιά" ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 15:07

Συνολικά 2.319 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποίησαν Επιθεωρητές και Ειδικοί Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς και νησιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, επιβλήθηκαν 525 πρόστιμα, συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. «Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΕΠΕ θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας. Επιπλέον, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου και έως τις 15 Σεπτέμβριου, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ενώ υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass