Τέλος η επιχορήγηση για τις εκκρεμείς συντάξεις

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ 53.800 ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 15:08

Σταματάει από τις 20 Αυγούστου η διαθεσιμότητα των χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα έκτακτης επιχορήγησης για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ η εξόφληση των όποιων αιτήσεων χρηματοδοτηθούν ενδιάμεσα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2018.


Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος της έκτακτης επιχορήγησης που γινόταν με πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.  Η ειδική επιχορήγηση για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ανέχεται συνολικά σε 1,185 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε παράσχει στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, οι κύριες συντάξεις σε εκκρεμότητα, ήτοι οι ληξιπρόθεσμες, ανήλθαν τον Ιούνιο στις 53.800 συντάξεις και το κόστος για την εξόφλησή τους ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ. Οι επικουρικές συντάξεις που δεν έχουν καταβληθεί ανέρχονται σε 90.000 και το κόστος καταβολής τους υπολογίζεται στα 242 εκατ. Ευρώ. Τα εκκρεμή εφάπαξ είναι 31.000 και το κόστος καταβολής τους ανέρχεται στα 385 εκατ. Ευρώ.
Να σημειωθεί πως κυβέρνηση και θεσμοί είχαν συμφωνήσει έως τα τέλη Αυγούστου να μείνουν περίπου 40.000 εκκρεμείς αιτήσεις για νέες κύριες συντάξεις, στόχος που σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας είναι εφικτός.
Δεδομένου ότι το συνολικό κόστος για την εξόφληση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων του Δημοσίου έχει υπολογιστεί σε 850 εκατ. ευρώ θα πρέπει να γίνει πρόσθετη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες, ώστε να μην χαθεί μέρος της ειδικής επιχορήγησης και να απορροφηθεί το διαθέσιμο ποσό, ώστε να εξοφληθούν περισσότερες  συντάξεις δικαιούχων έως το τέλος του έτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass