Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας

ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΞ.Ι.Α

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 16:58

Το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α» (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη) αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00, προκειμένου να ζητήσει, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια, την άρση της κατάφωρης αδικίας που επιβλήθηκε στις ορφανικές οικογένειες με το άρθρο 12 του ν. 4387/2016».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται ότι «τα κύρια αιτήματά μας είναι: Άρση ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών). Επαναφορά ποσοστού σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Διατήρηση του ποσοστού στους παλαιούς δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας.

Μη εφαρμογή επαναϋπολογισμού συντάξεων εκλιπόντων από 12 Μαΐου 2016 αλλά όποτε και αν αυτό ισχύσει στους λοιπούς συνταξιούχους. Να μειωθεί η διάρκεια έγγαμου βίου χορήγησης Σύνταξης Χηρείας. Για πρώτη φορά θα ναυλωθούν από το υστέρημα των μελών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και των φίλων μας, 3 ή 4 λεωφορεία προκειμένου να συμμετάσχουν και μέλη μας από την επαρχία στην εν λόγω κινητοποίηση.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τους Συλλόγους, Εργαζομένων και Συνταξιούχων, που μας στήριζαν και μας υποστήριζαν όλο αυτό το διάστημα, να συνεχίσουν να το πράττουν και τώρα με τη συμμετοχή τους. Εννοείται ότι θα δοθεί ο λόγος για μικρό χαιρετισμό σε όσους επικεφαλής αυτών παρευρεθούν στη συγκέντρωσή μας και το επιθυμούν. Τους παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση για συμμετοχή αφού λόγω της ιδιαιτερότητας, αφορά άπαντες. Ο θάνατος δεν κοιτά ούτε ηλικία, ούτε φύλο, ούτε κοινωνική ομάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass