«Πόντιος Πιλάτος» η κυβέρνηση για τους απλήρωτους του ΟΑΕΔ

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:04

Το πρόβλημα των εκατοντάδων εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ, που από τα τέλη του Μάη παραμένουν απλήρωτοι, έθεσε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και εκτός ημερήσιας διάταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για εργαζόμενους με 8μηνη σύμβαση και μηνιαία αμοιβή μόλις 330 ευρώ, των οποίων η μισθοδοσία βρίσκεται «στον αέρα», εξαιτίας δικαστικής διένεξης μεταξύ του Οργανισμού και εργολαβικών εταιρειών.

Επισημαίνοντας «τον γνωστό άθλιο ρόλο των εργολαβικών εταιρειών» ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ «κατήγγειλε παράλληλα το γεγονός πως αντί κυβέρνηση και ΟΑΕΔ να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα, στοχοποίησαν απλήρωτους εργαζόμενους που τόλμησαν να ξεστομίσουν ή να σκεφτούν μία διαφορετική μορφή πάλης ή έναν διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους, πέρα και έξω από τον δρόμο της «υπομονής», της «κατανόησης», στη λογική «δίκιο, έχετε, αλλά...».

Στη συνεδρίαση του ΟΑΕΔ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ μετέφερε «την αγωνία των εργαζομένων, οι οποίοι σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους και στη Λάρισα, απευθύνθηκαν σε κλαδικά σωματεία και σε Εργατικά Κέντρα, προσπαθώντας να οργανωθούν για να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων τους».

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης «παρέπεμψαν εκ νέου στις αποφάσεις της δικαιοσύνης - όπου έχει προσφύγει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ - ενώ, νίπτοντας τας χείρας τους σαν Πόντιοι Πιλάτοι, «δεσμεύονται» πως με τη θετική δικαστική απόφαση που αναμένει ο Οργανισμός οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τον Οκτώβρη».

Στην πράξη, δηλαδή, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ τούς λέει, ή δουλεύετε απλήρωτοι για τέσσερις και πέντε μήνες και περιμένετε τα άμεσα εντάλματα πληρωμής με την αναμενόμενη δικαστική δικαίωση του ΟΑΕΔ, ή, αν επιλέξετε άλλο δρόμο διεκδίκησης, έχετε την αποκλειστική ευθύνη της επανεισόδου των εργολάβων στον ΟΑΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι όταν υπέγραφαν τη σύμβασή τους με τον ΟΑΕΔ δεν υπέγραφαν παράλληλα και την απληρωσιά τους για τους πρώτους μήνες.

Το ΠΑΜΕ, μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται σε αυτό, αλλά και με την παρουσία εκπροσώπου του στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή το απαράδεκτο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας και διατύπωσε προτάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass