Η επενδυτική έκρηξη απαιτεί κίνητρα

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 15:38
Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων μόνο με σύμφωνη γνώμη των εταίρων η θέση του προέδρου του Συνδέσμου Αχ. Νταβέλη Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων μόνο με σύμφωνη γνώμη των εταίρων η θέση του προέδρου του Συνδέσμου Αχ. Νταβέλη

Η καθιερωμένη συνάντηση του συμβουλίου των προέδρων του ΣΘΕΒ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου. Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας και την πορεία της μετά και την επίσημη έξοδο από τα προγράμματα στήριξης.
Η μακροχρόνια ύφεση που πλήττει το επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανάγκη από ρευστότητα, η «ασφυξία» από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις καθημερινά, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι αναγκαίες στρατηγικές δράσεις που απαιτούνται προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΘΕΒ στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τέθηκαν στο τραπέζι. Θέματα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά και ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και το υψηλό κόστος ενέργειας, απασχόλησαν έντονα τους συμμετέχοντες.


Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης ανέφερε πως ευελπιστεί πως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια θα αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και θα δοθούν ουσιαστικά κίνητρα ανάπτυξης - επανεκκίνησης της ελληνικής βιομηχανίας και στην υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή (4η βιομηχανική επανάσταση - Industry 4.0). Η ελληνική οικονομία επανέρχεται σε μια σταθεροποίηση και χρειάζονται αρκετά βήματα ώστε να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη.
Επιπλέον ο κ. Νταβέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στοχευμένη πρόταση του ΣΘΕΒ προς την Κυβέρνηση, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με ισόποση αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων, γυρίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο σε παθογένειες και ενέργειες του παρελθόντος.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Υφυπουργείου Βιομηχανίας, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό ευελπιστώντας πως θα αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες και να αποτελέσει εστιακό σημείο χάραξης βιομηχανικής πολιτικής για την Ελλάδα.
Επίσης συμφώνησαν πως η ελληνική οικονομία αυτήν την στιγμή χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη και γενναίες κινήσεις από όλες τις πλευρές, δραστική βελτίωση σε όλα τα μέτωπα που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων και πως ο στόχος της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι εθνικός και η ανάγκη για την επίτευξή του είναι επιτακτική.  Στη συνάντηση πέραν του κ. Νταβέλη παρευρέθησαν οι τέως πρόεδροι Ηλίας Βαλαβάνης, Ευριπίδης Χαρμάνης, Νίκος Ρώμνιος, Απόστολος Δοντάς και η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ Έλενα Καματέρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass