Λουκέτο σε 50 πρατήρια πώλησης καυσίμων μετά από ελέγχους

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2015 18:38

Συνεργασία για τα λαθραία καύσιμα είχαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ με τον Πρόεδρο των Περιφερειακών Ενώσεων και Περιφερειάρχη Λάρισας Κώστα Αγοραστό.

Με δεδομένο ότι η Υπηρεσία «ποιοτικού ελέγχου» ΔΕΔΑΚ, η οποία ανήκει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνει ελέγχους μόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη χώρα την ευθύνη αυτήν των δράσεων την έχουν οι Περιφέρειες με τις αρμόδιες Διευθύνσεις τους.

Ο Περιφερειάρχης Κώστα Αγοραστός, λίγο πριν φύγει για τη Κω, ήταν απόλυτα κατηγορηματικός σε ότι αφορά τους ελέγχους στα πρατήρια πώλησης καυσίμων και τόνισε ότι στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, έκλεισε σχεδόν 50, τα οποία και δεν θα επαναλειτουργήσουν όσο δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις των νόμων, ανάμεσα στους οποίους είναι και το σύστημα εισροών-εκροών».

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό παρακάλεσε τον Κώστα Αγοραστό - και έλαβε τη σχετική διαβεβαίωση - να μιλήσει με όλους τους Περιφερειάρχες της Ένωσής του, ώστε και οι νόμοι για τα καύσιμα στα πρατήρια να εφαρμόζονται αυστηρά με αιχμή του δόρατος το σύστημα εισροών - εκροών, όπως και τον έλεγχο για νοθευμένα καύσιμα, και οι έλεγχοι να είναι συνεχείς και εντατικοί. Ο Τέρενς Κουίκ στις αμέσως επόμενες μέρες και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα στείλει επιστολές και στις 13 Περιφέρειες με τις οποίες θα ζητά τον λεπτομερή κατάλογο, με ονόματα και ημερομηνίες, των ελέγχων που έγιναν το 2014 και το πρώτο εξάμηνο του 2015 στους Νομούς ευθύνης τους, όπως επίσης και η αναγραφή των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν και των ποινών που επιβλήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκδώσει ΦΕΚ με το οποίο θα απαγορεύεται στις εταιρείες πετρελαιοειδών να πωλούν καύσιμα στα βενζινάδικα όλης της χώρας, εάν δεν είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εισροών - εκροών. «Ελπίζω να μην καθυστερήσει αυτό το ΦΕΚ» απάντησε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο έκδοσής του. «Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς στην πάταξη της διαφθοράς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass