ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΕΒΕΛ: Πρώτο βήμα η σταθεροποίηση της οικονομίας

* Ενέργεια, πρωτογενής τομέας και προϊόντα υψηλής-υπερυψηλής τεχνολογίας προσελκύουν επενδυτικά κεφάλαια, η κεντρική διαπίστωση της εσπερίδας «Επιχειρώντας στην Ελλάδα της κρίσης»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2012 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:35
Συγκρατημένη αισιοδοξία για το επόμενο –εξαιρετικά κρίσιμο- διάστημα, εξέφρασαν ο πρόεδρος, Σωτήρης Γιαννακόπουλος και αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αδάμ του Επιμελητηρίου Λάρισας, υπογραμμίζοντας πως κύρια προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας –και πρωτίστως των παραμέτρων αυτής, όπως είναι η επαναφορά ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και σαν επόμενο βήμα η δημιουργία ενός απλού, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί «ορόσημο», ανάλογα και με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ελλάδα, επεσήμαναν στην «Ε» οι ομιλητές της χθεσινοβραδινής εσπερίδας με θέμα «Επιχειρώντας στην Ελλάδα της κρίσης».
Μιλώντας στην «Ε» στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ.Αδάμ εξέφρασε την αισιοδοξία του, τουλάχιστον για το κλίμα αλλαγής νοοτροπίας που φαίνεται να ενδυναμώνει, κατά τον ίδιο. «Υπάρχει διάθεση αλλαγής “τοπίου”. Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να γίνει πράξη αυτή η διάθεση, ωστόσο είμαι αισιόδοξος», σημείωσε. Ωστόσο εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τις προγραμματικές δηλώσεις σε σχέση με το δημόσιο –«ας είμαστε ρεαλιστές, οι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί για να τους δυσαρεστήσουμε», είπε με νόημα για τις δηλώσεις μη απολύσεων από το δημόσιο- αλλά και για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, πλέον. «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα», τόνισε. Από την πλευρά του, ο κ.Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι σε τρία σημεία θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης: σταθεροποίηση της οικονομίας, ανακεφαλαιοποίηση-ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Μέσα στην κρίση υπάρχουν και μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες, ήταν το κεντρικό μήνυμα της εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Επιμελητήριο Λάρισας, με τους ομιλητές να παρουσιάζουν τα κεντρικά σημεία και κλάδους στους οποίους μπορεί να εστιάσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων, αλλά και εγχώριων κεφαλαίων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Koufalis Media, Σπύρο Κούφαλη, ενέργεια, πρωτογενής τομέας και τεχνολογίες είναι οι τρεις κλάδοι που μπορούν να προσελκύσουν κεφάλαια και στους οποίους μπορούν να γίνουν επιχειρηματικά εγχειρήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδίως για τον πρωτογενή τομέα, στόχος θα πρέπει να είναι οι συμβολαιακού τύπου συνέργειες, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να βρεθούν στις αγορές του κόσμου με οργανωμένη και «συμπαγή» παρουσία. Ο πρόεδρος της Capital Markets Experts, Βασίλης Μάργαρης ανέφερε στην «Ε» ότι η αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να επηρεάζει αρνητικά την προσέλκυση κεφαλαίων για τουλάχιστον ακόμη ένα, ενάμιση χρόνο, ενώ τις περισσότερες πιθανότητες προσέλκυσης κεφαλαίων του εξωτερικού έχει ο τομέας των utilities, δηλαδή δίκτυα (ενέργειας, νερού), λιμάνια, κλπ. «Ορόσημο» για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας αποτελεί, σύμφωνα με τον διευθυντή Εξυπηρέτησης Εκδοτριών Εισηγμένων Τίτλων του ΧΑΑ, Χρήστο Κουπελίδη, η διαδικασία και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, σε συνδυασμό με το «ξεκαθάρισμα τοπίου», αναφορικά με το τι θέλουν η Ευρώπη και η Γερμανία –μέχρι τότε, το country risk της Ελλάδας είναι αυτό που επηρεάζει πολύ αρνητικά αποτιμήσεις και επενδυτικές κινήσεις, με τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό να επιδεικνύουν μεγαλύτερες αντοχές από τις υπόλοιπες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass