ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LACTIMED ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΟΚΟΜΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Γευστικό ταξίδι μεσογειακών τυριών στη Λάρισα

* Επιχειρηματίες του νομού εξέτασαν τις δυνατότητες εμπορικών και εξαγωγικών συνεργασιών

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2015 1:22

Την ευκαιρία, να διερευνήσουν οι επιχειρηματίες του νομού τις προοπτικές συνεργασιών με τυροκόμους μεσογειακών χωρών και οι Λαρισαίοι πολίτες να γευτούν τις νέες γεύσεις των τυριών τους έδωσε χθες η νέα δράση του προγράμματος LACTIMED.
Πρόκειται για τη δράση «γνωρίζουμε τα μεσογειακά τυριά –παρουσιάζουμε νέες γεύσεις», ένα "road show" γνωριμίας με τα τυριά της Ιταλίας, του Λιβάνου, της Αιγύπτου, Τυνησίας και φυσικά της Θεσσαλίας, ένα ταξίδι γεύσεων σ΄ ένα από τα πιο σημαντικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, που έχει αφετηρία την περιοχή μας και θα καταλήξει  στις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς την Καλαμπάκα, την Κέρκυρα, τα Γιάννενα και το Αγρίνιο, επιχειρηματίες της Λάρισας (ξενοδόχοι, έμποροι, προμηθευτές, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κ.α.) σε ειδική εκδήλωση που διεξήχθη χθες το πρωί στο Επιμελητήριο, ενημερώθηκαν για την πορεία και τις προοπτικές του προγράμματος από το συντονιστή Aurelien Baudoin και τον πανεπιστημιακό καθηγητή Δημ. Γούσιο ( σημειωτέον ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο ΣΘΕΒ και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης επιχειρηματικότητας απαρτίζουν τους φορείς της δομής LACTIMED) και  αντάλλαξαν γνώμες και εμπειρίες για τα προβλήματα οργάνωσης που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές ανταλλαγών που διανοίγονται με ομάδες ειδικών και τυροκόμων των  
Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα LACTIMED στοχεύει στην δημιουργία και ενθάρρυνση αγροτικών clusters για καινοτόμα και τυπικά γαλακτοκομικά προϊόντα της Μεσογείου.  Ενισχύει την παραγωγή και διανομή τοπικών και καινοτόμων μεσογειακών γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της οργάνωσης του γαλακτοκομικού τομέα κάθε συμμετέχουσας Περιφέρειας (για την Ελλάδα η Θεσσαλία), στηρίζει τους παραγωγούς και ανοίγει νέους δρόμους για τα προϊόντα τους.  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ και ο επίτιμος  πρόεδρος του ΣΘΕΒ Ηλ. Βαλαβάνης εξαίροντας τη δράση και τους στόχους του εγχειρήματος.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι  του Γερμανο-Αραβικού Επιμελητηρίου,  του Επιμελητηρίου Λιβάνου, του Ιταλογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μασσαλίας, του πόλου  Ανταγωνιστικότητας της Bizerte, της Γενικής Αρχής Επενδύσεων Αιγύπτου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της ΑΝΙΜΑ InvestmentNetwork.
Με το πέρας της εκδήλωσης ο Δημ. Αδάμ και η αναπληρώτρια διευθύντρια Κατ. τσολάκη είχαν συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου με τον κ. R. GEDEON , εκπρόσωπο του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου της περιοχής BEKAA – ΛΙΒΑΝΟΥ, την κ Silvia BOZZUTO από το  Διμερές Ιταλογαλλικό Επιμελητήριο Μασσαλίας , την κα Μarion Kuβmann , εκπρόσωπο του Γερμανοαραβικού Επιμελητηρίου και την κα Μalijouba Zaiter , από τον πόλο Ανταγωνιστικότητας της Τυνησίας.  Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο κ. Αδάμ παρουσίασε το φορέα που εκπροσωπεί και το έργο που επιτελεί και συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας επ΄ αμοιβαία ωφελεία των επιχειρήσεων.
 Στο μεταξύ σε ειδικό κινητό βαν - περίπτερο που στήθηκε στην Πλατεία Ταχυδρομείου, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις ξένες αντιπροσωπείες, να γευτούν τα τυριά τους  και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τους παραγωγούς τους. Οι εκδηλώσεις στη Λάρισα έληξαν με επίσκεψη των ξένων αντιπροσωπειών στο τυροπωλείο του Νίκου Τάχα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass