ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Θεσσαλία καλεί Κορίνα Κρέτσου

* Επιστολή της ΕΘΕΜ στην κοινοτική επίτροπο για συνάντηση

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 0:37

 

Συνάντηση και διευκρινήσεις για την υπόθεση του Αχελώου και ιδιαίτερα επί του προγράμματος αξιοποίησης της υδροηλεκτρικής ενέργειας ζητά η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών-ΕΘΕΜ από την κοινοτική επίτροπο, Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για την περιφερειακή ανάπτυξη, σημειώνοντας σε επιστολή της: «Μετά την πρόσφατη επίσκεψη σας στη χώρα μας και ειδικότερα στις ορεινές περιοχές του ποταμού Αχελώου, (η υδατική λεκάνη του οποίου σημειωτέον υπάγεται εν μέρει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας), δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός στους πολίτες και στις οργανώσεις της Θεσσαλίας, σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής και εάν για το μοντέλο αυτό συμπίπτουν οι απόψεις της ΕΕ και της χώρας μας.

Η ΕΘΕΜ είναι ένα διεπιστημονικό σωματείο που επί χρόνια απασχολείται με τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θεσσαλίας και, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της προσπάθειας του με διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και επιστημονικών συναντήσεων.

Υπό την έννοια αυτή θεωρούμε ότι νομιμοποιούμαστε να διατυπώσουμε ένα σχόλιο για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψή σας στον τόπο μας. Οι θέσεις αυτές βρήκαν έκφραση μέσω του ιστότοπου ypethe.gr , στον οποίο οι διαχειριστές ανέπτυξαν τις επιφυλάξεις τους για τη μονομέρεια του αναπτυξιακού προσανατολισμού στην περιοχή του Αχελώου. Αποδεχόμενοι την ουσία του προβληματισμού, επισυνάπτουμε το σχετικό δημοσίευμα στη μεγάλης κυκλοφορίας έγκριτη εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», στις 29/12/2015.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εάν τον προβληματισμό μας αυτό τον λάβετε σοβαρά υπόψη σας και επιχειρήσετε μία διευκρίνιση των απόψεών σας επί του προγράμματος αξιοποίησης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο άρχισε κατά τη δεκαετία του 1950 και εξελίσσεται έως σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν χαρά μας σε κατάλληλο χρόνο να έχουμε συνάντηση με εσάς προσωπικά ή με τα στελέχη σας, ώστε να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος επί του θέματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass