ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η μετανάστευση σε μουσικοχορευτική παράσταση

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2016 9:23

 

«Κάνω τον πόνο μουσική , τραγούδι λυπημένο, ύμνο για την αγάπη μου, πουλί ξενιτεμένο» μουσικοχορευτική παράσταση με τον παραπάνω τίτλο που θα πραγματευτεί το κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης θα παρουσιάσουν οι χορευτικές ομάδες των Μορφωτικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Κοιλάδος, Λιβαδακίου, Νέων Καρυών και Σπηλιωτών Νομού Λάρισας, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 9.15 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Από την αρχαία εποχή η ξενιτιά – μετανάστευση αποτέλεσε κεντρικό φαινόμενο στη ζωή του Έλληνα. Βίαια γεγονότα αλλά και οικονομικοί και δημογραφικοί λόγοι οδήγησαν στην απομάκρυνση από την πατρική γη, την οικογενειακή εστία και στην πρόσκαιρη ή μακροχρόνια εγκατάσταση στα «ξένα».

Το αίσθημα του πόνου του αποχωρισμού, της νοσταλγίας για την πατρίδα και του πόθου της επιστροφής διατρέχει στους αιώνες την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης. Αυτά τα συναισθήματα θα προσπαθήσουν να αποδώσουν τα μέλη των χορευτικών ομάδων που προαναφέρθηκαν, μέσα από παραδοσιακά τραγούδια και κινητικά μοτίβα με τα οποία ο λαός μας εκφράστηκε και αποκάλυψε το μέγεθος του πόνου της φυγής αλλά και την χαρά της επιστροφής των ξενιτεμένων.

Στην παράσταση θα λάβουν μέρος περίπου ογδόντα χορευτές καθώς και δεξιοτέχνες καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής που με τις μελωδίες τους θα ταξιδέψουν τους θεατές σε παλαιότερες αλλά και σύγχρονες εποχές.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκει στο σύνολο των χορευτών που εδώ και μήνες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, διερευνώντας τη σχέση μετανάστευσης και παράδοσης, και σκηνοθετούν οι ίδιοι την παράσταση η οποία αφιερώνεται στις οικογένειες τους, που τους στηρίζουν και τους ενθαρρύνουν παρ’ όλες τις ατελείωτες ώρες απουσίας τους για τις ανάγκες των προβών.

Επίσης αποτελεί κοινή θέληση όλων των εμπλεκομένων η παράσταση να αφιερωθεί στις αθώες ψυχές των μικρών παιδιών που χάνουν καθημερινά την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου το τελευταίο διάστημα, ορμώμενα από την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής και διωγμένα για τους ίδιους περίπου λόγους για τους οποίους και οι Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass