ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ., ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΙΛΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«…“του συνιέναι τας Γραφάς”: 13 + 1 βήματα εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2016 0:23

 

Tο νέο βιβλίο του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθηγητή Μιλτιάδη Κωνσταντίνου «…“του συνιέναι τας Γραφάς”. 13+1 βήματα εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη», παρουσιάσθηκε χθες βράδυ στη Λάρισα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «Παιδεία» της πόλης μας.

Όπως τονίσθηκε και αναλύθηκε από τον διακεκριμένο παλαιοδιαθηκολόγο πανεπιστημιακό καθηγητή και συγγραφέα κυριότερα θέματα του βιβλίου - το οποίο κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκη» της Θεσσαλονίκης - αποτελούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε και διαμορφώθηκε η συλλογή των βιβλίων που συγκροτούν την Παλαιά Διαθήκη, καθώς και η παρουσίαση του περιεχομένου των επιμέρους έργων της, του πολιτικοκοινωνικού και πολιτιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο έζησαν οι συγγραφείς τους, της πορείας σύνθεσης και ένταξής τους στη συλλογή και των θεολογικών προσεγγίσεων που αναπτύσσουν. Στόχος του βιβλίου είναι να καταστήσει δυνατή σε κάθε ενδιαφερόμενο την πρόσβαση στο περιεχόμενο και την κατανόηση του μηνύματος του μοναδικού ίσως έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας που διατηρεί επί δύο συνεχείς χιλιετίες την επικαιρότητά του.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι θεολόγοι καθηγητές της Β/θμιας Νικ. Παύλου, Χάρης Ανδρεόπουλος, Φωτεινή Οικονόμου, Νέλλυ Πανάγου και ο φιλόλογος – ερευνητής Κων. Πάνος παρουσιάζοντας το επιστημονικό έργο του συγγραφέα και την εν γένει προσφορά του στα θεολογικά γράμματα, δίδοντας, παράλληλα, με τις τοποθετήσεις τους τις αφορμές για συζήτηση ανάμεσα στον καθηγητή και συγγραφέα του βιβλίου και στο πολυπληθές ακροατήριο, γύρω από τα θέματα της Παλαιάς Διαθήκης καθώς και επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως για το μάθημα των Θρησκευτικών, κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea
MANTAM SOYSOY

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1