ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ 11η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μουσική χορωδιακή αρμονία στο Συκούριο

Δημοσίευση: 11 Απρ 2016 0:06

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Το χορωδιακό τραγούδι σε όλο του το μεγαλείο αναδείχθηκε προχθές Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Συκούριου. Μια κωμόπολη η οποία έχει πολύχρονη και ποιοτική παρουσία στο χορωδιακό τραγούδι στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Φέτος συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων η οικοδέσποινα χορωδία του Συκουρίου του Δήμου Τεμπών με τις προσκληθείσες χορωδίες για 11η χρονιά εντυπωσίασαν το κοινό και χειροκροτήθηκαν έντονα, προσφέροντας ένα πρόγραμμα που είχε από όλες τις τάσεις του χορωδιακού τραγουδιού. Μελωδίες που έφεραν στη σημερινή πραγματικότητα το νοσταλγικό παρελθόν το οποίο, όπως και προχθές στο Συκούριο, αγγίζει όλες τις γενιές.

Την έναρξη της εντυπωσιακής αυτής εκδήλωσης έκανε ο οικοδεσπότης, μαζί με τη Μικτή Χορωδία Συκουρίου, δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή Τεμπών μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών στηρίζει τη Χορωδιακή Συνάντηση. Και συνέχισε: «Η Μικτή Χορωδία Συκουρίου συνεχίζει την πλούσια μουσική πολιτιστική παράδοση αυτού του τόπου.

Τα μέλη της χορωδίας μέσα από τον εθελοντισμό και την αγάπη για τη μουσική παράδοση, κρατούν ζωντανή την κοινωνική συνοχή.

Το όραμά μας είναι κοινό.

Θέλουμε να στηρίζουμε προσπάθειες που έχουν πολιτιστική αξία μέσα και έξω από τα όρια Δήμου μας».

Στην 11η Χορωδιακή Συνάντηση Συκουρίου συμμετείχαν η Χορωδία του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδος «Ιωάννης Κουντούρης» υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Σαράτση, η Δημοτική χορωδία Αγιάς «Δημήτριος Τζιτζιλέρης» υπό τη διεύθυνση του Δημ. Μπουρντένα, η Δημοτική Χορωδία Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Αδαμίδη και η Μικτή Χορωδία Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του κ. Κ. Ταμβακά. Στο πιάνο συνόδευαν αντίστοιχα οι: Μ. Παπαποστόλου, Στ. Μπόζαρλη, Ελένη Σαμακοβλή και Εύη Γιαμοπούλου.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος ο οποίος απεύθυνε θερμό χαιρετισμό, ο επίσης περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Νταφούλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Μιχάλης Καρατέγος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος Μανώλης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ.Ευθύμιος Μπουζέκης, Ιωάννης Αργυρίου, Χρήστος Τσάτσαρης, Γεώργιος Έξαρχος, Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Γεώργιος Καλότυχος, ο πρώην δήμαρχος Νέσσωνος κ. Νίκος Γερογιάννης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν ελεύθερη για το κοινό διοργάνωσαν ο Δήμος Τεμπών, ο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών, η Μικτή Χορωδία Συκουρίου, ενώ συνδιοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας.

Τον συντονισμό είχε κατά άψογο τρόπο η Κατερίνα Δρογκούλα.

Τέλος αντί εισιτηρίου οι παρευρεθέντες θεατές προσέφεραν τρόφιμα για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass