ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γ. Κουνέλλη

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 17:53

Σε λαϊκό προσκύνημα, στο μέγαρο του δήμου της Ρώμης, εξετέθη σήμερα το μεσημέρι η σορός του Έλληνα ζωγράφου και γλύπτη Γιάννη Κουνέλλη, ο οποίος πέθανε χθες το βράδυ στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ηλικία 80 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, στις 11:30, στην εκκλησία «Σάντα Μαρία Ντελ Πόπολο», ευρύτερα γνωστή ως «Chiesa degli Artisti», (Εκκλησία των Kαλλιτεχνών), στην πλατεία του λαού της Ρώμης.

«Είναι μία ημέρα θλίψης. Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος, θετός Ιταλός, ο οποίος με το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη», έγραψε στο Twtter o Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Τη λύπη του για τον χαμό του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Άλλη μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό μας. Ο θάνατος του Γιάννη Κουνέλλη, μας αφήνει πιο φτωχούς. Συλλυπητήρια στους οικείους του» έγραψε.

Λ. Κονιόρδου: Ποτέ η τέχνη του δεν ξέχασε την καταγωγή του

«Ο Γιάννης Κουνέλλης είχε γεννηθεί το 1936 στον Πειραιά και οι μνήμες της φτωχής και καταστρεμμένης Ελλάδας που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά από τον Πόλεμο ήταν το "χρυσωρυχείο" της έμπνευσης του. Εξελίχθηκε σε παγκοσμίου φήμης εικαστικό. Δεν υπάρχει Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε όλο τον κόσμο που να μην σεμνύνεται ότι η συλλογή του περιέχει έργα του» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού, για την απώλεια του διεθνούς εμβέλειας εικαστικού.

«Στην Ιταλία τον θεωρούν Ιταλό και είναι φυσικό. Επειδή στην Ρώμη σπούδασε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Όμως ποτέ ο ίδιος δεν λησμόνησε την καταγωγή του. Τα βιώματα που κουβαλούσε και αποτυπώθηκαν στη δουλειά του ήταν πρωτόγνωρα στη βιομηχανική Ευρώπη. Ποτέ η τέχνη του δεν ξέχασε την καταγωγή του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του καλλιτέχνη» καταλήγει η ανακοίνωση της Λυδίας Κονιόρδου.

ΑΝΕΛ: Η ελληνική τέχνη έγινε φτωχότερη
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια του διεθνούς φήμης και πρωτοπόρου εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη, ενός από τους εμπνευστές της Arte Povera και μεταξύ των σημαντικότερων εκπροσώπων του μοντερνισμού. Η ελληνική τέχνη που ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου έγινε φτωχότερη» αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass