ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ" ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μουσική «άνοιξη» στην καρδιά του χειμώνα

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2017 13:00

Η ανατολή του νέου χρόνου, μας επιφύλαξε τους μουσικόφιλους και ασχολούντες με τη μουσική τέχνη μια ευχάριστη έκπληξη, μοναδική τόσο ως γεγονός όσο και στη διάρκεια της.

Το φεστιβάλ «Μουσικότροπο» που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για 4 συνεχή σαββατοκύριακα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με εμπνευστή του τον καθηγητή πιάνου του ΔΩΛ Χρήστο Λενούτσο, που συνέλαβε την ιδέα και την πραγματοποίησε. Η μοναδικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι ενώ τα περισσότερα φεστιβάλ πραγματοποιούν μια σειρά από εκδηλώσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες πράγμα που συνέβη και εδώ, το «Μουσικότροπο» φιλοξένησε και εργαστήρια μουσικά, επιμορφωτικά σεμινάρια με διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις, που όμως όλα σχετίζονται με τη μουσική. Ενδεικτικά αναφέρω τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο που έδωσε μια άλλη διάσταση διδασκαλία μέσα απ’ τον αυτοσχεδιασμό σε όσους διδάσκουμε σε σχολεία γενικής παιδείας, αλλά και τα εργαστήρια που αναφέρονται στη θετική επιρροή της μουσικής στα παιδιά με αυτισμό, καθώς και στις κατασκευές αυτοσχέδιων οργάνων, τρεις διαφορετικές δηλαδή προσεγγίσεις στη μουσικοπαιδαγωγική. Όσον αφορά τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν, ήταν πράγματι μια μοναδική εμπειρία η καθεμιά τους ξεχωριστά. Ιδιαίτερη εντύπωση, προκάλεσε το κουαρτέτο εγχόρδων από τη Θεσσαλονίκη στο έργο του Μπετόβεν από την ώριμη περίοδο δημιουργίας του συνθέτη, καθώς και η σύμπραξη του κουαρτέτου με την εξαίρετη πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου στο κουιντέτο με πιάνο του Dvorak. Μας άγγιξε ιδιαίτερα η ερμηνεία της φίλης από τα παλιά χρόνια σπουδών στο Ωδείο, Θεοδώρας Μπάκα στο ρεσιτάλ τραγουδιού που πραγματοποίηση με θέμα την αγάπη. Την καμαρώνουμε για τη σπουδαία καριέρα που διαγράφει. Τέλος, τα δύο ορχηστρικά σύνολα «Plaza Ensemble» σε μουσική του Χατζιδάκι και η ορχήστρα δωματίου Contratempo με το Βλαδίμηρο Συμεωνίδη μας ταξίδεψαν μοναδικά με το υψηλό επίπεδο ερμηνείας τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους, όπως και τον Χρήστο Λενούτσο για τη πραγμάτωση μιας τέτοιας καλλιτεχνικής ιδέας, με την συμβολή του ΔΩΛ και αναμένουμε του χρόνου νέες «μουσικότροπες» εμπειρίες.

 Δημήτριος Εμ. Καραμανώλης

Καθηγητής μουσικής-βιολιού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass