Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Λουκία Βαλάση η «μάγισσα» του σαντουριού

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 11:00
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του φωτογράφου Jorgo Tsolakidi Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του φωτογράφου Jorgo Tsolakidi

Η Λουκία Βαλάση, μια Λαρισαία καλλιτέχνιδα που με την εκφραστική της ερμηνεία και το μαγευτικό ήχο του σαντουριού αγγίζει τις καρδιές της ομογένειας και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως με τον Γιώργο Νταλάρα στην Αμερική, στον Καναδά, στην Ελβετία καθώς και με τον Πέτρο Γαϊτάνο σε ιστορικούς χώρους και θέατρα.

Το περασμένο χειμώνα, συνέπραξε με μια σειρά εμφανίσεων στην Αμερική με τους Π. Καλίδη, Αμαρυλλίς και τους Vegas. Επίσης το μουσικό της ταξίδι είχε συνέχεια και σε άλλες χώρες στα πλαίσια του θεσμού «Ελλάδα Παντού» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία σε χώρες της Ευρώπης όπως Νορβηγία, Φιλανδία και Δανία.

 Προσφάτως στις 1 Απριλίου, είχε την τιμή να προσκληθεί με την ορχήστρα της για το 1ο Ελληνικό φεστιβάλ στο Dusseldorf της Γερμανίας όπου καταχειροκροτήθηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους Έλληνες και Γερμανούς που τραγουδούσαν και χόρευαν κάτω από τους ήχους του σαντουριού. Η εμφάνιση της καλύφθηκε από την εκπομπή «Διασπορά» της ΕΡΤ3 και προβλήθηκε ανήμερα του Πάσχα.

Έχει ήδη συνεργαστεί και με άλλους σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Θάνο Μικρούτσικο, «Παιδιά από την Πάτρα», Πέτρος Γαϊτανος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Dilek Koc,τον Χρήστο Τσιαμούλη, Λάκης Χαλκιάς, Οzkar Okros (soloist cembalo in Hungary), Marin Οuley (soloist cembalo in Romania) και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκδηλώσεις ως σολίστ όπως στο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ίδιου, στα «Δημήτρια» στην Θεσσαλονικη αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα ,σε μελοποιημένα έργα της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη.

 Η Λουκία Βαλάση έχει τιμηθεί από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης στην Γερμανία όπου ερμήνευσε ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους της ίδιας αφιερωμένο στον απόδημο ελληνισμό με τίτλο “Να ‘μουν πουλί της ξενιτειάς’’. Επίσης έχει τιμηθεί ως επίτιμο μέλος από την Unesco Πειραιώς και Νήσων .

Ακόμη έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Νόστος» στην ΕΡΤ3, στη μουσική εκπομπή του Παναγιώτη Μυλωνά «Μουσική Παράδοση» στην ΕΡΤ1, στο «στην Υγειά μας» στη ΝET, στο “Ράδιο ΑΡΒΥΛΑ” και σε άλλες εκπομπές. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές και σε παραδοσιακούς δίσκους διαφόρων συλλόγων

 Η Λουκία Βαλάση ως συνθέτρια έγραψε μουσική για την κινηματογραφική ταινία Αγγλοελληνικής παραγωγής «The winter». Επίσης έχει γράψει μουσική για την γνωστή τραγουδίστρια της Τουρκίας Sevval Sam στον καινούργιο της δίσκο “Tango” στο τραγούδι “Zumrudu Anka” (Sadece don sen).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass