ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ

«Γιώργος Ζιάκας. Θέατρο, Κινηματογράφος, Ζωγραφική»

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 9:45

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Λαρισαίου σκηνογράφου-ζωγράφου και ομότιμου καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργου Ζιάκα διοργανώνουν η αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις «Θεμέλιο». Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Γιώργος Ζιάκας. Θέατρο, Κινηματογράφος, Ζωγραφική» και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Θέατρο ΟΥΗΛ. Θα μιλήσουν οι: Κώστας Λάνταβος, Μάριος Σπηλιόπουλος, Κώστας Τσιάνος και Θωμάς Ψύρρας. Θα προβληθεί βίντεο του Βασίλη Παπατσαρούχα.

Η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, σχολιάζει για το βιβλίο: «Η έκδοση “Γιώργος Ζιάκας. Θέατρο, Κινηματογράφος, Ζωγραφική” έρχεται και καλύπτει μέσα από τη "Μονογραφία" του έναν ιστορικό χρόνο, από τη Μεταπολίτευση και μετά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του ταυτίστηκαν με τη δημιουργία του Θεσσαλικού Θεάτρου, των ΔΗΠΕΘΕ, του Θ.Ο. Κύπρου και χαρακτήρισαν με την τόλμη της αισθητικής του μια ολόκληρη εποχή.

Ανατρέχω με έντονα συναισθήματα στη λαμπρή περίοδο του Θεσσαλικού Θεάτρου, με τις παραστάσεις της Ηλέκτρας και της Ιφιγένειας εν Ταύροις σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, όπου αναδύθηκαν τα εκπληκτικά κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα• συνθέσεις εμπνευσμένες από τον παραδοσιακό πλούτο, αλλά ποιητικά και αισθητικά μετασχηματισμένες. Τόσο τα σκηνικά όσο και τα κοστούμια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της δραματουργικής δύναμης των παραστάσεων και αφύπνισαν μνήμες βαθιά ριζωμένες. Παράλληλα με τη θεατρική του δράση, στην έκδοση αυτή μας καταθέτει την εμπειρία του από τον Κινηματογράφο - κυρίως με τη στενή συνεργασία του σε επτά ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, από τους Κυνηγούς μέχρι την τελευταία του Άλλη Θάλασσα.

Στην τρίτη ενότητα του βιβλίου, στην κυρίως ζωγραφική του δουλειά, φαίνεται η ευαισθησία και η ικανότητά του, που αποτυπώνεται και στις ζωγραφικές μελέτες για τα κοστούμια στο θέατρο και στον κινηματογράφο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1