ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ – ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γέφυρα πολιτισμού

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:10

Η έκθεση 28 σπουδαίων χαρακτικών της συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα εγκαινιάστηκε χθες το πρωί στο Small Museum of ART του σχολείου του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας. Οι κρατούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη και την ιστορία της νεοελληνικής χαρακτικής αλλά και να περιηγηθούν στα αναρτημένα έργα στο μικρό μουσείο.

Στο πλαίσιο της δικτύωσης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με τα μουσεία της πόλης, έργα των μαθητών του Small Museum of ART εκτίθενται στο μουσείο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανάμεσα στην Πινακοθήκη και το σχολείο των φυλακών με τίτλο «Γέφυρες Τέχνης», που θα εγκαινιαστεί σήμερα Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Η τέχνη πέρα από διαχωριστικές γραμμές και κοινωνικούς αποκλεισμούς, γκρεμίζει τα «τείχη» δίνοντας τα μηνύματα της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργίας.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα των φυλακισμένων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Συνόλου Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επίσης, θα γίνεται συγκέντρωση ειδών ατομικής καθαριότητας για τους άπορους φυλακισμένους (σαμπουάν, χαρτιά υγείας, σαπούνια, αφροί ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, υγρά μαντηλάκια, απορρυπαντικά σκόνη για το χέρι, τηλεκάρτες 4 ευρώ κ.ά.).

Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη. Διάρκεια έκθεσης έως 1 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass