ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΜΙΖΑΝ

Μνημείο απανθρωπιάς το Ολοκαύτωμα

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 22:06

«Σας ζητώ να μην αφήσετε να χαθεί η μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων», τόνισε μέσω της επιστολής που απέστειλε ο Ισαάκ Μιζάν, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το βιβλίο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας παρουσία του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Λάρισας και ο Σύλλογος Ζαγορισίων Ν. Λάρισας «Οι Ριζάρηδες».

«Υπάρχουν δύο ειδών Έλληνες, μου είχε πει η αδερφή μου, οι Ηπειρώτες και αυτοί που θα ήθελαν να είναι Ηπειρώτες», είπε η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου ανοίγοντας την εκδήλωση την οποία και συντόνιζε. Στη μνήμη που πρέπει να μείνει άσβεστη αναφέρθηκε και η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε τονίζοντας ότι «το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους. Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτή τη μνήμη καθώς ο φασισμός δεν έχει ξεριζωθεί». Τον χαιρετισμό του απέστειλε και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις Μαγρίζος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το Ολοκαύτωμα αποτελεί μνημείο απανθρωπιάς, χρέος μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Παναγιώτης Σακογιάννης, γενικός γραμματέας του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Λάρισας, και η Σταματία Κοντονάσιου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαγορισίων Ν. Λάρισας «Οι Ριζάρηδες».

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος και θεατρική συγγραφέας Νίκη Ζούκη, ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Βλαχοπάνος και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας.

Το βιβλίο ιστορεί το τραγικό οδοιπορικό του Ισαάκ Μιζάν, τελευταίου Εβραίου της Άρτας, από τη γενέτειρά του στα στρατόπεδα ομήρων Άουσβιτς – Μπιρκενάου, Μπέργκεν – Μπέλζεν κλπ. Ο Ισαάκ Μιζάν ανήκει στους ελάχιστους επιζώντες των στρατοπέδων της ντροπής.

ΖΩΗ ΠΑΡΜΑΚΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass