Φεβρουάριος εκδηλώσεων στο Διαχρονικό Μουσείο

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2018 15:42

Με τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με θέμα «Κάστρο Καλλιθέας. Ματιές σε μια αρχαία πόλη» αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου και με ελεύθερη είσοδο, ανοίγει ο κύκλος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Φεβρουάριο στο Διαχρονικό. Το αναλυτικό πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:


Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. Ομιλία του επίκουρου καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημητρίου Μποσνάκη με θέμα «Ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι νεκροί». Η διάλεξη αφορά σε ταφές της αρχαιότητας που αποκλίνουν από τις κανονικές ταφικές πρακτικές, όπως οι «δεσμώτες» του Φαλήρου, εκείνοι της Ρόδου ή ο νεκρός από τα Φάρσαλα, ο οποίος βρέθηκε με τις ποδοπέδες του. Παρουσιάζονται η φυσική και κοινωνική ταυτότητα των συγκεκριμένων νεκρών καθώς και τα αίτια και οι συνθήκες που υπαγόρευσαν τις ταφές αυτές.
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. Ξενάγηση στα μνημεία της πόλης, που οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. Ομιλία της αρχαιολόγου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Δέσποινας Ιγνατιάδου με θέμα «Ευρήματα από τάφους αρχαίων ιατρών». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην προθήκη του Μουσείου με τα ιατρικά εργαλεία και τα φαρμακευτικά αγγεία.
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. Ημερίδα με θέμα «Περί ανέμων, υδάτων, τόπων - Ο διαχρονικός Ιπποκράτης», την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass