«Ω, τι κόσμος παιδιά!»

*Επιθεώρηση με κούκλες με τον Πασχάλη Τσαρούχα

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 15:46

Με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού, των τεχνών και την εισαγωγή της τέχνης του κουκλοθεάτρου ως μέσο έκφρασης και ψυχαγωγίας σε παιδιά και εφήβους, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και την ομάδα Υπηρεσιών Θεάματος Κουκλοθεάτρου ΟΛΑ ΚΥΚΛΟΣ, σχεδίασε και υλοποιεί τη διοργάνωση και παραγωγή μιας νέας μουσικής θεατρικής παράστασης.

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, μια επιθεώρηση για παιδιά, με αφορμή το γνωστό θεατρικό έργο «Ω, τι κόσμος παιδιά!» του Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και την επανέκδοση του ομώνυμου βιβλίου.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο « Τιριτόμπα- Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφία Φουτζοπούλου», στις 20 Απριλίου, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη και την ιστορία των δημιουργών του κουκλοθίασου που λειτουργεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1984.

Το θεατρικό έργο «Ω, τι κόσμος παιδιά!» πρωτοεκδόθηκε το 1999 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και η πρώτη του παρουσίαση έγινε από το Θίασο ΄81 στο Θέατρο Ριάλτο σε κείμενο- στίχους του Πασχάλη Τσαρούχα και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη. Πρόκειται για μια σύγχρονη επιθεώρηση για παιδιά και εφήβους που πραγματεύεται την σύγχρονη πραγματικότητα της κοινωνίας μας.

Κούκλες άμεσου χειρισμού, γιγαντόκουκλες, κούκλες τύπου μαρότ, γαντόκουκλες και μαριονέτες, εμψύχωση αντικειμένων και εναλλαγές μάσκας - κουκλοπαίκτη και ηθοποιού, σ’ ένα διπλό σκηνικό, κουκλοθεάτρου και σανιδιού. Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας του έργου Πασχάλης Τσαρούχας θα παίξει επί σκηνής.. . τον ίδιο του το ρόλο, αυτόν δηλαδή του θεατρικού συγγραφέα, που καλείται να γράψει μια επιθεώρηση για παιδιά. Με συμπρωταγωνιστές, όχι ηθοποιούς αλλά .. όλους τους χαρακτήρες του έργου του.

Η κουκλοπαίχτρια Φωτεινή Καλούδη – Κουκλοθίασος Τιριτόμπα έχει αναλάβει την εμψύχωση κούκλας, μεταφέροντας μνήμες από τους δημιουργούς του, αφού η πρωτότυπη ιστορία του βιβλίου και αυτή της πραγματικής ιστορίας του Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα έχουν συμπτωματικά, πολλά κοινά στοιχεία και τεράστια συναισθηματική αξία για την πόλη μας.

Στο τέλος κάθε παράστασης, οι θεατές θα μπορούν να γνωρίσουν τις κούκλες, καθώς ο περιπλανώμενος κουκλοθίασος του έργου «Ω, τι κόσμος παιδιά!» αποτελεί ένα… αυτοτελές εκθετήριο κούκλας και να γνωρίσουν τη δράση και την ιστορία του Τιριτόμπα από το 1984 έως και σήμερα.

Ημερομηνίες παραστάσεων: Παρασκευή 20, 27/4 και 4, 11/5 στις 7, Σάββατο 21, 28/4 και 5,12 /5 στις 7, Κυριακή 22, 29/4 και 6, 13/5 στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Προπώληση: Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα. Πληροφορίες: 6989-460969, 2410-251657, fokaloudi85@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass