Ο Αμπελώνας δείχνει την «ταυτότητά» του

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη Γιορτή Κρασιού * Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις της

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 22:10
Βασίλης Καρράς, Γιάννης Καψάλης, Γιώργος Βελισσάρης, Γιώτα Γρίβα Locomondo και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες και φέτος στη διοργάνωση Βασίλης Καρράς, Γιάννης Καψάλης, Γιώργος Βελισσάρης, Γιώτα Γρίβα Locomondo και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες και φέτος στη διοργάνωση

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για μία από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις για τον θεσσαλικό χώρο τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα για την οποία φέτος συμπληρώνονται 59 χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή της.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα θα ανοίξει τις πύλες της και φέτος το τριήμερο 24, 25, και 26 Αυγούστου, ενώ οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεκινούν από την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στο γνωστό αισθητικό άλσος του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά της πόλης του Αμπελώνα.

Φέτος η Γιορτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί παραγωγούς, γευσιγνώστες και επισκέπτες.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Θα υπάρχουν στον χώρο περίπτερα με τοπικά προϊόντα με τις παρουσίες των συνεταιρισμών: Του Οινοποιείου Τυρνάβου και ΑΣΕΠΟΠ αλλά και ιδιωτών τοπικών οινοποιών. Όπως πάντα θα συμμετέχει ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών, η «Η Ελπίδα» κ.ά.

Επίσης το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία στο χώρο της γιορτής και την Κυριακή 26 του μήνα επισκέψεις στα τοπικά οινοποιεία ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες δράσεις.

Στόχος της Γιορτής που συμπληρώνει φέτος τα 59 της χρόνια ήταν και είναι πάντα η ευρύτερη προβολή του τοπικού κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων και γενικότερα η προβολή της κουλτούρας της περιοχής μας.

Οι προετοιμασίες για το τριήμερο έχουν ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση κρασιών από οινοποιούς, δοκιμές κρασιών, οινογνωσία, γευσιγνωσία, επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής, εκθέσεις αγροτικών και τοπικών προϊόντων, πολιτιστικές δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά και να απολαύσουν γευστικές δοκιμές σε συνδυασμό με ποιοτική ψυχαγωγία.

Φιλοδοξία και της φετινής διοργάνωσης είναι να διαπεράσει τη γιορτή ένα νέο πνεύμα εναρμονισμένο με τη σύγχρονη εποχή, προσανατολισμένο στην επιτακτική ανάγκη να αναδείξουμε την πλούσια οινική μας παραγωγή. Στόχος όλων των ενεργειών που καταβάλλονται από τον Δήμο, άλλα και το σύνολο των συντελεστών που συμμετέχουν στην πραγμάτωση της γιορτής, είναι η προβολή των ιδιαίτερων αμπελωνικών και οινικών χαρακτηριστικών ενός εκ των μεγαλυτέρων σε έκταση αμπελώνων της χώρας, του αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου.

Για τον σκοπό αυτό καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να συμμετάσχει στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα το σύνολο σχεδόν των επώνυμων οινοποιών του Δήμου, ώστε η γιορτή να αποτελέσει το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός προβολής των κρασιών που παράγονται στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα των προσπαθειών που καταβάλλονται από τους οινοποιούς μας για την εδραίωση των προϊόντων στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Σύμφωνα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σημαντικές θα είναι οι παρουσίες.

Ο μοναδικός Βασίλης Καρράς θα είναι φέτος ένας από τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα το Σάββατο 25 Αυγούστου και δεν είναι ο μοναδικός.

Οι διοργανωτές του καλλιτεχνικού προγράμματος ξεκινούν τη διοργάνωση μία ημέρα νωρίτερα την Πέμπτη 23 Αυγούστου με σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες.

Αναλυτικότερα:

-Πέμπτη 23 Αυγούστου: Οι Γιώργος Βελισσάρης, Τζένη Κατσιγιάννη, Ματίνα Μέρη, Σταύρος Ιωάννίδης, Σπύρος Μπουκόρος.

-Παρασκευή 24 Αυγούστου: Οι Locomondo

 -Σάββατο 25 Αυγούστου: Ο Βασίλης Καρράς

Κυριακή 26 Αυγούστου: Οι Γιάννης Καψάλης, Γιώτα Γρίβα, Μάκης Τσίκος, Ζήσης Κασιάρας και Μιχ. Παπαματθαίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass