Χορός, μουσική και παράδοση ξεσηκώνουν τον τόπο

3η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 22:00

«Ο χορός και το τραγούδι παντρεύονται σε αυτή τη συνάντηση, που στόχο έχει την ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών.

Προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας και Ισραήλ», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου. «Ο πολιτισμός ενώνει, δημιουργεί και πολλαπλασιάζει, γεφυρώνει τις αντιθέσεις των ανθρώπων και καλλιεργεί το έδαφος για συνεργασίες μεταξύ των. Η μουσική και ο χορός απαλύνουν τις καρδιές μας και παίρνουν απ’ αυτές την ομίχλη των προβλημάτων που τη σκιάζουν. Ο πολιτιστικός τουρισμός πέρα από το μωσαϊκό που συνθέτουν μνημεία, τόποι και παραδόσεις που εκτείνεται, αναδεικνύει τις μοναδικές εμπειρίες που απεικονίζουν µια χώρα και το λαό της σε όλη τους την πολυµορφία», πρόσθεσε.

Ο χορός, η μουσική και η παράδοση αναμένεται να ξεσηκώσουν τη Λάρισα και τους γύρω Δήμους από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου. Για μία εβδομάδα θα προβληθούν στο κοινό τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου, θα αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά.

«Η 3η Χορευτική Συνάντηση Λαών και Πολιτισμών έχει δύο χαρακτηριστικά τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και την αποκέντρωση των εκδηλώσεων, μιας και δεν θα λάβουν όλες χώρα εντός της πόλης της Λάρισας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας για να προσθέσει ότι «η φιλοξενία χορευτικών ομάδων από το εξωτερικό, την Ιταλία, το Ισραήλ, και τη Βουλγαρία, προσδίδει στη διοργάνωση έναν αέρα διεθνή, καταδεικνύοντας πως η παράδοση έχει μεν εθνική αξία γιατί αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας κάθε λαού, αλλά είναι και ο λόγος συνάντησης, συνεύρεσης, δημιουργική ώσμωσης μεταξύ των λαών».

Τη συνάντηση διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ Φιλιππούπολης, ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός», Μ.Σ. Γλαύκης, Π.Σ. Πυργετού, ΜΕΣ Συκουρίου, Ε.Σ. Χάλκης. Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών. Για επτά ημέρες θα φιλοξενηθούν 70 χορευτές και μουσικοί οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. «Εκδηλώσεις σαν αυτές αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας, την κληρονομιά μας, βοηθούν στην ανταλλαγή πολιτισμού με άλλες χώρες, αναδεικνύουν την εγρήγορση και τη δημιουργικότητα των φορέων και των κατοίκων, προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προβάλλουν τον τουρισμό. Κυρίως όμως αναδεικνύουν εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε ως έθνος και ως κοινωνία», τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής αυτής αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επισκέπτες της περιοχής, στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους όσοι αγαπούν την παράδοση. «Ως Δήμος σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της προσπάθειας αυτής. Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς και διατηρεί την παράδοσή μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης ενώ ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της συνάντησης Σωτήρης Καραβασίλης σημείωσε πως «πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών, καθώς στο πλαίσιο αυτής, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην περιοχή μας τις χορευτικές ομάδες RU MACCATURE CARPINONE από την Ιταλία, BASMAT TABOUN από το Iσραήλ, και TANGRA FOLK DANCE GROUP από τη Βουλγαρία. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για την πολύτιμη βοήθεια και την υποστήριξή τους και καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass