Δεσμοί μέσα από τον χορό

Η 3η χορευτική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 16:20

Την «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης - Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ ‘’Ο Θετταλός’’- Μ.Σ. Γλαύκης - Π.Σ. Πυργετού - Μ.Ε.Σ. Συκουρίου - Ε.Σ. Χάλκης.

Ήταν μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές τους Δήμους Κιλελέρ, Λαρισαίων και Τεμπών.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Δήμος Κιλελέρ, «στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκαν χορευτικές ομάδες από την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία και την Κρήτη. Για επτά μέρες φιλοξενήθηκαν 70 χορευτές και μουσικοί, οι οποίοι έδωσαν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στη Γλαύκη και τη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ, στον Πυργετό και το Συκούριο. Οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών των χωρών που προαναφέρθηκαν, οι οποίες αποτελέσαν φορείς της ελληνικής, ιταλικής, ισραηλινής και βουλγαρικής παράδοσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δόθηκε στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στον χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Στόχος αυτής της συνάντησης, που πάντρεψε τον χορό και το τραγούδι των τεσσάρων αυτών χωρών, ήταν να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και του Ισραήλ. Επιπλέον, σκοπός αυτού του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, ήταν η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού. Ειδικότερα, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβλήθηκαν στο κοινό, αναδείχθηκε η πολιτιστική κληρονομιά και παράλληλα επιτεύχθηκε η ανάπτυξη του αισθήματος της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διοργανωτών, των πολιτιστικών συλλόγων και των άλλων φορέων.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «… τα στοιχεία της παράδοσης κάθε λαού αποτελούν ένα «μέτρο ανθρώπινο» το οποίο μας βοηθάει να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο, να κατανοήσουμε την ίδια του την ύπαρξη και να αφουγκραστούμε την εξέλιξη των κοινωνιών. Ο Δήμος Κιλελέρ έχοντας ως γνώμονα την αρχή ότι στην παράδοση βρίσκονται τα ερεθίσματα για κάθε σύγχρονη δημιουργία στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις, με κάθε κόστος, κάθε θυσία και χωρίς κανέναν δισταγμό…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass