ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΟΧΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΛΗ

«Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;»

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2008 21:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:26
 Τη θεατρική παράσταση «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;» θα παρουσιάσει απόψε η θεατρική εταιρία «So7» στις πλαγιές του Κισσάβου στο "Δοχό" της Καρίτσας δίνοντας την υπόσχεση να…μαγέψει τους παρευρισκομένους. Ο ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης και σκηνοθέτης της αποψινής παράστασης περιηγείται στα δάση των νεραϊδών και μας ξετυλίγει την υπόθεση του έργου.Είστε γνωστός από τις τηλεοπτικές επιτυχίες «Δέκα λεπτά κήρυγμα» και «Big Bang» που προβλήθηκαν στο Mega. Τώρα θα σας δούμε σε ένα θεατρικό έργο στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην Καρίτσα. Πώς προέκυψε αυτό;«Γνωριστήκαμε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Δοχός» Γιώργο Μπούτο πριν από δύο χρόνια εντελώς τυχαία και η αμοιβαία συμπάθεια μας γέννησε την επιθυμία μιας συνεργασίας. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική, μέσα στα δέντρα με φόντο τη θάλασσα και με τις νεράιδες να παραμονεύουν σε κάθε μας βήμα, το μικρό θεατράκι είναι πηγή έμπνευσης και οι συναυλίες που γίνονται εκεί κάθε χρόνο φαίνεται να χρειάζονταν και κάτι παραπάνω. Έτσι μου ήρθε η ιδέα ενός θεατρικού έργου που θα έχει γραφτεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μέρος και τη Λάρισα. Αυτή ήταν η αρχή του «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;»
Δηλαδή το έργο γράφτηκε συγκεκριμένα για τη Λάρισα;
«Βεβαίως! Η υπόθεση αφορά σ΄ ένα παραμύθι, το παραμύθι του Γιάννη και της νεράιδας το οποίο έχει τις ρίζες του στην περιοχή της Λάρισας. Το έργο λοιπόν παίρνει αυτό το παραμύθι που εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Λάρισας και το επανατοποθετεί στα δεδομένα ενός οποιουδήποτε ζευγαριού. Μάλιστα ένας από τους ήρωες, όταν αναφέρεται στο ποτάμι λέει, «ο Πηνειός» και όταν επικαλείται έναν άγιο, αυτός είναι ο Άγιος Αχίλλιος, ο πολιούχος της Λάρισας».
Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Καρίτσα;
«Το έργο έχει παιχτεί με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα στην Αθήνα και θα συνεχίσει και από την καινούργια σεζόν διότι πήγε πολύ καλά. Στην Καρίτσα έρχεται αποτίνοντας φόρο τιμής γιατί εδώ ξεκίνησε η πορεία του».
Μιλήστε μας και για τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης
«Στο έργο πρωταγωνιστεί ο Μάξιμος Μουμούρης, γνωστός από την τηλεόραση, η Φρόσω Κορρού, μια ομάδα νέων ηθοποιών και η… αφεντιά μου. Τη μουσική έχει γράψει η Λένα Πλάτωνος, τα σκηνικά έχει κάνει ο Άγγελος Μέντης, βασικός συντελεστής της τελετής έναρξης των ολυμπιακών αγώνων φιλοτέχνησε την πομπή της ιστορίας της Τέχνης της Ελλάδας και τους φωτισμούς έχει κάνει η Μελίνα Μάσχα.
Ο τίτλος του έργου «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;» πού αναφέρεται;
«Στην επιλογή μας. Όχι σε μια συγκεκριμένη που θα επηρεάσει ριζικά ολόκληρη την ζωή μας, αλλά σε κάθε μια μικρή επιλογή που μας κάνει να ζούμε κάπως αλλιώς, που αλλοιώνει λίγο τη γραμμή του προσανατολισμού μας. Κι επιπλέον θέλει να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας: αν ζούμε, τότε ζούμε ή καλά, ή καλύτερα δεν υπάρχει τρίτη εκδοχή».
Οπότε προβλέπετε μια μαγική βραδιά στο «Δοχό»;
«Οι θεατές θα περάσουν ένα μαγικό βράδυ με τις νεράιδες και τα νεραϊδόπαιδα να βρίσκονται στο φυσικό τους τοπίο. Θα απολαύσουν τη μουσική και το χορό στο τεράστιο πάπλωμα – κρεβάτι που τυλίγει τα όνειρα της παράστασης, την αγωνία του να χάνεις αυτό που αγαπάς και την ευτυχία του να το ξαναβρίσκεις».
Πληροφορίες σχετικά με την παράσταση στο τηλέφωνο επικοινωνίας 24950 -92601.
 
 
 
 
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass