ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Παρουσιάζεται το μονοθέσιο, στην παραλία του Βόλου

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2015 8:55

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ

Όπως είθισται κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στις αρχές του καλοκαιριού, η ομάδα "Κένταυρος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του αγωνιστικού μονοθέσιου, στην παραλία του Βόλου. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για τις 12 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου, στο Συγκρότημα Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ώρα 20:30.

Η εν λόγω εκδήλωση έχει διπλό σκοπό. Αρχικά, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μαρία - Μαρίνα Μερκούρη, ένα από τα μέλη της ομάδας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους τη δουλειά που έχει γίνει όλη τη χρονιά και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Επίσης, μέσω αυτής θα δείξει την ευγνωμοσύνη της ως προς τους χορηγούς της, που τόσο θερμά τη στήριξαν τη φετινή χρονιά.

Πιο αναλυτικά, στον διαγωνισμό της Γερμανίας με αγωνιστικό μονοθέσιο, που διοργανώνεται στο Hockenheim, από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, καθώς κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα τεστ γνώσεων που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της, θα πάρει μέρος, η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο τη συμμετοχή της σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula SAE. Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μέσα από την προθυμία της για μάθηση, πρόοδο, αλλά και διάκριση, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία-Μαρίνα Μερκούρη, ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από το 2011 και έπειτα, με συνεχή παρουσία κάθε χρόνο σε κάποια από τις διοργανώνεις του Formula SAE, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα σημαντικές διακρίσεις.

Το 2011 στο FSAE Italy (Varano), Class 3 (σχεδιασμός μονοθέσιου): 1η θέση στην γενική κατάταξη, 1η θέση στην ανάλυση κόστους. Το 2012 στη Formula Student England (Silver- stone), Class 2 (σχεδιασμός και μερική κατασκευή μονοθέσιου): 3η θέση στο αγώνισμα του Σχεδιασμού, 5η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 9η θέση στην γενική κατάταξη. Το 2013 στο FSAE Italy (Varano) Class 1 (σχεδιασμός και πλήρη κατασκευή μονοθέσιου): 1η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 4η θέση στην Ανάλυση Κόστους. Και το 2014 στο FSAE Hungary (Qyor) Class 1: 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του SKidpad, 12η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου.

Για το έτος 2014-2015, χρυσοί χορηγοί της ομάδας είναι οι Lazarou brothers sheet metal works και η BETA CAE Systems S.A.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ FORMULA STUDENT

Πρόκειται, όπως εξηγεί η Μαρία-Μαρίνα Μερκούρη, για έναν παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τις SAE (Society of Automotive Engineers), IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) και τους τοπικούς εταίρους τους, ξεκινώντας το 1978 στην Αμερική.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μικρού μονοθέσιου τύπου φόρμουλα, το οποίο συνοδεύεται από μια σειρά στατικών και δυναμικών εκδηλώσεων. Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ταχύτητα που αναπτύσσει ή τις οδικές ικανότητες των μελών της ομάδας, αλλά και με καινοτομίες στον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη σκληρότητα και την αντοχή όταν τίθεται ένα όριο.

Ο διαγωνισμός βασίζεται στην ιδέα ότι μια φανταστική κατασκευαστική εταιρεία ανέθεσε σε μια ομάδα σχεδιασμού την ανάπτυξη ενός μονοθέσιου τύπου φόρμουλα. Αυτό το όχημα δεν εξετάζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο στατικό, κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στον σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του.

Η ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές που προέρχονται κυρίως από το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Ωστόσο, συμμετέχουν εξίσου ενεργά και φοιτητές από τους Πολιτικούς Μηχανικούς και το Οικονομικό.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Πετριτσόπουλος, Φώτης Καρδαράς, Αναστάσιος Σαμαράς, Μύρων Παπαδημητράκης, Γιώργος Αναδιώτης, Θεόδωρος Αλιμονάκης, Φειδίας Στάμου, Στεφανία Δούκα, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Διονύσιος Βασιλόπουλος, Σταματία Καλαμπέτσου, Σταύρος Ντιούδης, Αγλαϊα Σχίζα, Νικολέτα Γιαννακού, Μαρία-Μαρίνα Μερκούρη, Κωνσταντίνος Καϊμενόπουλος, Πασχάλης Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Λιόντος, Ελευθερία Χατζηχαραλάμπους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1